Elvira Out met theatervoorstelling over GTST-exit

Elvira Out gaat het theater in met een voorstelling over haar exit uit Goede Tijden Slechte Tijden. De voorstelling heet Kill Your Darlings, gaat op 20 oktober in première in TOON in Amsterdam, wordt daarna nog vijf keer opgevoerd in andere steden en is vervolgens te boeken in huiskamer of organisatie. Dat heeft haar management laten weten. Out werd in 2013 gebeld of ze de rol van Bianca Bouwhuis wilde spelen in Goede Tijden Slechte Tijden. Ze zegde toe en kwam terecht op televisie.

Wel twijfelde ze behoorlijk over het voorstel, want hoe artistiek verantwoord is spelen in een soap nu helemaal? “Toch doet ze auditie, krijgt de rol en tot haar eigen verbazing geniet ze volop van de glitter en glamour. Ze voelt zich geslaagd en succesvol als nooit tevoren. Tot ze een telefoontje krijgt of ze na het draaien nog even bij de producent komt zitten…”

Tegen haar eigen zin en die van vele duizenden fans, werd ze uit de serie geschreven door te overlijden aan de spierziekte ALS. “Vele kijkers waren geschokt door haar plotselinge dood. Out zelf was ook geschokt. Maar dan door het besef dat ze zo snel gewend was geraakt aan de roem die met de rol meekwam en het oprechte verdriet dat ze voelde toen ze afscheid moest nemen van haar karakter.”

Met dezelfde verve als waarmee ze haar rol van Bianca in GTST vervulde, pakt Out zichzelf in Kill Your Darlings aan en deinst ze er niet voor terug om haar eigen acteurs-zeepbel keihard door te prikken.”

Naar verluidt zijn er ook plannen voor een musical over de Shownieuws-exit van Patty Brard.

Foto: RTL, GTST

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen