Beau wil niet voor 181.000 euro naar NPO

Beau van Erven Dorens moet er niet aan denken om naar de NPO te gaan, nu ze daar een salarisplafond van 181.000 euro hebben ingesteld. Dat zegt de RTL 4-ster in De Telegraaf. Van Erven Dorens moet er niet aan denken om rond te komen van een schamele twee ton. “Het moet een verdomd leuk programma zijn, wil ik bij de publieke omroep onder de balkenendenorm komen werken. Al weet ik zeker dat veel presentatoren daar via allerlei dealtjes ook wel boven dat bedrag uitkomen.

Volgens de presentator gaat het hem niet om het geld. “Ik weet dat 180.000 euro veel geld is, hoor Geld is niet mijn drijfveer. Ik verdiende bij SBS heel wat meer dan bij RTL. Maar ik ben nu veel gelukkiger: het is de beste beslissing van mijn leven geweest.”

De NPO-ster met het hoogste salaris is Matthijs van Nieuwkerk, tevens de best betaalde Nederlander in onze (semi)publieke sector, na koning Willem-Alexander. Als hij zijn contract bij de VARA gaat verlengen, gaat hij van 580.000 euro per jaar naar 181.000 euro per jaar.

Belachelijk, vindt Van Erven Dorens dat. “Vooropgesteld: wat ik zo idioot vind aan die discussie is dat niemand stilstaat bij wat een Matthijs van Nieuwkerk oplevert. Als die man ophoudt en het marktaandeel van NPO 1 maar met twee procent daalt, dan gaat het al om miljoenen. Hij verdient dat geld gewoon, letterlijk.”

Hetzelfde geldt voor Paul de Leeuw, zegt hij. “Hij raakt niet altijd goud, maar die vent zet zijn stempel op het omroepbestel. Hem wegjagen is jezelf in de voet schieten.”

Weet je wat de NPO het allerbeste kan doen? Het derde net afschaffen. Er is geen jongere meer die tv kijkt. De gemiddelde leeftijd daar is dacht ik iets van 44. Dan kan je al die managementlagen eruit gooien en het geld beter herverdelen.”

Vanaf vanavond is Van Erven Dorens elke werkdag op zender met RTL Summer Night, om 21.30 uur op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen