Astrid Joosten viert elk jaar kerst met John de Mol

Astrid Joosten viert elk jaar kerst met John de Mol. Ze heeft al een kwart eeuw een innige vriendschap met de mediamagnaat. Dat vertelt de VARA-ster in De Mols biografie Graven In Een Rijk Leven, meldt Story. Nog altijd heeft Joosten iets uit te leggen als men hoort dat ze naar De Mol gaat. “Ik denk dat we inmiddels al vijfentwintig jaar Kerstmis met elkaar vieren. Ik hoor geregeld: Ben jij bevriend met John de Mol? Die heeft toch helemaal geen vrienden? Dan moet ik alleen maar lachen.”

De Mol staat niet bekend om een grote vriendenkring. Joosten daarover: “Hij heeft een vaste, trouwe vriendenclub, die geregeld samen dingen onderneemt. Zeilen, fietsen op Vlieland, wat dan ook. Overigens ben ik van die groep de enige uit het vak.

De miljardair is haar erg dierbaar. “John staat altijd voor me klaar en reageert binnen een uur op sms’jes. Trouw is belangrijk voor ons.”

Toen haar man nog leefde, ging Joosten altijd op vakantie met De Mol en zijn vrouw Els. Na zijn overlijden verkocht Joosten haar huis aan rockzangeres Anouk en moest ze weer op de rit komen.

Het eerste half jaar na Willems dood kwam ik zeker eens per week bij ze langs: eten, praten, slapen, ontbijten en dan weer naar mijn werk. Ik moest mijn nieuwe draai zien te vinden, dat was voor mij heel fijn.”

Foto: Annemieke van der Togt/BNNVARA

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen