Adriaan van Bassie: ‘Journalisten blazen alles op’

Aad van Toor, bekend van het duo Bassie & Adriaan, vindt dat journalisten alles proberen op te blazen. Dat zegt hij dit weekend in Het Parool. Van Toor vindt de werkwijze van journalisten niet altijd even fraai, zegt hij. “Niets ten nadele van journalisten, hoor, maar ze kunnen de boel vreselijk opblazen. Vijftien jaar geleden had ik kanker. Ik zat nogal in over de operatie. Zei Bas: ‘Ach, komt wel goed.’ Daar kregen we weer eens woorden over. Vlak daarna had ik een interview.”

De interviewer vroeg toen: ‘U heeft in deze moeilijke tijden zeker wel veel steun aan uw broer?’. “Had ik nooit moeten doen natuurlijk, maar ik zei: ‘Steun? We hebben net nog bonje gehad.’ De volgende dag stond alleen die ruzie in de krant, op de voorpagina. En álle kranten en websites namen het over, terwijl wij het alweer hadden bijgelegd. Bas en ik bellen naar zo’n site: ‘Kan dat er niet af? Het klopt niet.’ Nee, dat kon niet, want het werd zo goed gelezen.”

Die kwestie achtervolgt ons tot de dag vandaag. Vragen mensen: ‘Zeg, hoe is het nou tussen jullie?’ Maar er is helemaal niks mis tussen Bas en mij. Vanavond ga ik met hem uit eten.

Op deze manier kun je niet normaal ruzie maken, klaagt Van Toor. “Kranten maakten er nieuws van als we ruzie hadden. Ik zou denken: het was pas nieuws geweest als we géén ruzie hadden. We konden vreselijk botsen, maar het kwam ook áltijd weer goed.

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen