‘Waarom gaat Paul de Leeuw niet dood?’

Foto: RTLRadio-dj Patrick Kicken vraagt zich af waarom Paul de Leeuw net als andere grote sterren van weleer niet gewoon doodgaat. Dat is te lezen in zijn column voor Slebs. Kicken vindt dat De Leeuw al te lang op tv is. “Hij is werkelijk de herpes van de Nederlandse publieke omroep. Je komt er níet vanaf. Ik durf nog een stapje verder te gaan: George Michael: dood. Freddie Mercury: dood. André Hazes. Bart de Graaff. Willem Ruis. Rolf Wouters. Allemaal weg. Waarom Paul dan niet?

Daar voegt hij aan toe: “Natuurlijk hoeft mijn jeugdheld Paul de Leeuw niet dood. Ik gun hem een fantastische oude dag, met heel veel liefde en lekker eten. Maar mag er in Godsnaam, alsjeblieft, al is het maar voor één dag in de week, een half uurtje, iemand ánders een keer een kans krijgen?

Nieuw talent een kans geven leidt tot het succes van iemand als Arjen Lubach, stelt Kicken. “Fantastische, moderne, eigentijdse TV. Stel je voor dat Van Kooten en de Bie daar nog steeds zaten?”

De NPO moet sommige gezichten gewoon van de buis af halen na een tijdje, oordeelt Kicken. “Het op safe spelen door de NPO om maar steeds voor dezelfde bekende mensen te kiezen komt me werkelijk de strot uit.

Is er nou werkelijk niemand bij of door de VARA te vinden die op zijn (of voor mijn part haar) originele manier televisie kan maken waar we niet al jaren mee doodgegooid worden?“, besluit hij.

Gelukkig is Patrick Kicken wél op tijd van de radio gehaald.

Foto: Facebook

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen