Ruud de Wild vindt vrouwendiscussie ‘achterlijk’

NPO Radio 2-dj Ruud de Wild ergert zich aan de discussie over het gebrek aan vrouwen in de dagprogrammering van de publieke radiozenders, uitgezonderd NPO Radio 1. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in RTL Boulevard. De Wild ziet geen probleem. “Ik vind dat er al heel veel vrouwen op de radio zijn. Als ik voor de NPO mag spreken, zeker bij Radio 2: er wordt hier gekeken naar wie je bent, wat je kunt en niet wat je huidskleur is of welke sekse is. Ik vind het een achterlijke discussie.

Frank Dane, dj bij Radio 538, stelt dat er nou eenmaal weinig aanbod is van vrouwelijke dj’s. “Ik denk dat het aanbod ook echt een probleem is. 538 heeft afgelopen weekend een talentenjacht gedaan. Er waren 200 aanmeldingen en minder dan 10 vrouwen.

Bij Qmusic zit er een vrouw op de lunchshow: Lieke Veld, de vriendin van de vertrokken Qmusic-dj Wietze de Jager. Haar Q-collega Mandy Woelkens zegt: “Hier is het niet echt een punt, maar op andere zenders misschien wel iets meer. Dan zouden ze misschien bij ons stiekem kunnen afkijken hoe het kan. Er is geen reden om het niet te doen.

En Q-dj Hila Noorzai zegt op Radio 1: “Ik zie wel echt dat wij evenveel kansen krijgen als de mannen, maar je moet er wel zitten, je moet je wel aanmelden. Als de vrouwen er niet zíjn, dan is het lastig.”

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen