Rauwmoeder ging na DWDD ‘in overlevingsmodus’

Francis Kenter ging na haar optreden bij De Wereld Draait Door in 2008 in overlevingsmodus. Dat vertelde ze donderdagavond aan tafel bij RTL Late Night. Kenter kreeg veel kritiek over zich heen, omdat ze haar kind alleen rauw voedsel geeft, waardoor hij volgens critici veel essentiële voedingsstoffen mist. “Ik ben in die periode eigenlijk alleen maar met vechten bezig geweest. Je bent in overlevingsmodus. Je probeert ervoor te zorgen dat hij niet afgepakt wordt“, zegt ze.

Het was een vreselijke tijd, zegt Kenter. “Je probeert er ook voor te zorgen dat je niet gedwongen wordt om hem voedsel te geven waar je zelf totaal niet achterstaat. Het is pas na afloop, toen alles achter de rug was, dat het bezinkt wat er gebeurd is.”

Waar het in 2008 Hugo Borst was die Kenter fel bekritiseerde aan tafel, was het bij RTL Late Night Gordon die haar aanpakte. “Mag ik heel eerlijk zeggen? Ik vind u er niet zo heel erg gezond uitzien.”

Kenter: “Want je vindt me te mager?

Gordon: “Ik vind Tom eigenlijk ook heel mager. Dat is toch wat u ook altijd hoort? Ik schrik er eigenlijk een beetje van. Je krijgt essentiële voedingsmiddelen niet binnen.”

Kenter: “Als Tom essentiële voedingsmiddelen niet binnen zou hebben gekregen, dan zou hij daar nu niet meer zitten, dan zouden zijn hersenen niet meer functioneren en zou hij geen energie hebben. Dat stadium zijn we denk ik al voorbij.”

Ik eet al vijftien jaar rauw en jongens, sorry, ik zit hier echt niet als dood lijk voor jullie aan tafel.”

Gordon: “Nou…

Kenter: “Oké Gordon, daar gaan we het na de uitzending nog even over hebben.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen