NPO haalt uitzendrechten Skûtsjesilen binnen

De NPO mag de Champions League dan wel verloren zijn aan SBS en lijdzaam toezien hoe Max Verstappen week na week met autopech zit op Ziggo Sport, maar dankzij Omroep MAX kan het zijn kijkers dit jaar wél skûtsjesilen voorschotelen. Het eerste verslag is deze zomer te zien. Dat heeft de omroep laten weten. Het SKS Skûtsjesilen was altijd al te volgen bij Omrop Fryslân, maar nu komt ook de NPO met uitzendingen over de wedstrijden in Friesland en de sfeer daaromheen.

Beide omroepen zijn verheugd over de samenwerking. Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân: “We waren al langer op zoek naar een landelijke samenwerkingspartner bij het Skûtsjesilen en zijn erg blij die te hebben gevonden in Omroep MAX. Zo kunnen wij wat wij aan (live) televisie maken rond het Skûtsjesilen ook aan een breder, landelijk publiek tonen.

MAX-directeur Jan Slagter: “Wij zijn al langer geïnteresseerd in het Skûtsjesilen en hebben bijvoorbeeld een documentaire over het Skûtsje van Leeuwarden gemaakt. Die zenden we uit op 5 augustus (20.20 uur op NPO 2), op de eerste dag van de SKS. Het is fantastisch dat we daarna dagelijks kunnen laten zien wat het Skûtsjesilen is en hoe prachtig dat eruit ziet.

Het net, de uitzenddata en tijden van de verslaglegging van het SKS Skûtsjesilen worden op een later moment bekend gemaakt, aldus MAX.

Er waren waarschijnlijk geen andere landelijke omroepen geïnteresseerd in de uitzendrechten.

Foto: Wikimedia/Folkert de Jong/Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen