Mark Rutte staat op met NOS-ster Jurgen van den Berg

De geruchten gingen al een tijdje, maar blijken nu toch echt waar te zijn: minister-president Mark Rutte luistert elke ochtend naar NPO Radio 1. Dat vertelt Jurgen van den Berg, de ochtendspits-dj van de zender, in Het Parool. Zijn NOS Radio 1 Journaal zond tijdens de verkiezingen twee weken uit vanuit Den Haag, waar alle lijsttrekkers één voor één aanschoven bij Van den Berg. “Rutte als laatste. Hij kwam binnen en zei: ‘Meneer Van den Berg, ik sta elke ochtend met u op‘”, memoreert hij.

Eerst dacht Van den Berg dat de premier aan het slijmen was. “Je kent Rutte een beetje, die zegt zoiets tegen iedereen, maar daarna vertelde hij inhoudelijk over het programma en zei hij dat zijn wekkerradio elke ochtend afgaat om half 7, als ik mijn eigen liedje draai.”

Dat vond de radio-dj wel bijzonder. “Dat confronteerde me wel even met het feit dat ze allemaal naar ons luisteren. Dan mag je ook verwachten dat wij, als programma, meer zaken agenderen.

Dat lukte het vernieuwde Radio 1 Journaal al goed, vindt hij. “De negatieve reacties zijn wel verstomd, al kreeg ik afgelopen week op Twitter nog een berichtje van een mevrouw die niet begreep dat ik een paar dagen vakantie had opgenomen.”

#meldpuntjurgenvdberg stond erbij. Ik begrijp zoiets niet, maar vat het maar zo op dat ze op die manier uitte dat ze me miste“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: Rijksoverheid

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen