Jeroen Pauw tevreden: ‘Dit was een fijn seizoen’

Jeroen Pauw neemt vanavond afscheid van de kijker om van een drie maanden durende zomervakantie te genieten. Hij heeft echter nú alweer zin om op 4 september het stokje van Eva Jinek over te nemen. Dat vertelt de presentator in een VARA-persbericht. Pauw is tevreden over de afgelopen serie. “Dit was een fijn seizoen, na een spetterende start samen met Eva Jinek in de politieke praatshow Pauw & Jinek: De Verkiezingen, genieten we nog bijna dagelijks van het formatiespel.

Het was een veelbewogen seizoen, zegt Pauw. “We hebben de successen van Feijenoord en Dumoulin gevierd en het avontuurlijk presidentschap van Donald Trump besproken.

Pauw is nog niet verveeld. “Een late night talkshow is een van de boeiendste programma’s om te maken. Elke keer op zoek naar het gesprek van de dag, voorzichtig meegaan met de waan van de week en tegelijk proberen een vrolijk en optimistisch uur te maken, zo vlak voor het slapen gaan.”

Ik kijk er nu al naar uit om het stokje van Eva na de zomer weer over te nemen.”

Ook cijfermatig was het volgens de VARA een goed seizoen. Een woordvoerder: “Het aantal kijkers voor het programma Pauw neemt voor het derde achtereenvolgende jaar toe. Ten opzichte van het najaar steeg het marktaandeel met 4,2% naar 25,1% en groeide het aantal kijkers tot een gemiddelde van 845.000.

In de allerlaatste Pauw, om 22.30 uur op NPO 1, wordt afscheid genomen van het Nationaal Dictee. Bart Chabot schrijft voor de gelegenheid de ‘Allerlaatste Zin’ en Philip Freriks leest hem voor het allerlaatst voor aan het door Pauw samengestelde panel.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen