Ellie Lust kritisch over hoofddoekjes-berichtgeving AD

Het AD heeft de discussie over hoofddoekjes bij de politie opgeblazen door voorbarig een conclusie te trekken. Dat zegt de bekende politiewoordvoerder Ellie Lust, ook bekend van Wie is de Mol, dit weekend in Het Parool. Er ontstond vorige maand enorm veel discussie over de wenselijkheid van hoofddoekjes bij de politie. Het zou de kloof met de burger verkleinen. “Ja, dat is een lastige, hè. In Amsterdam heeft meer dan 50 procent van de bewoners een migratieachtergrond, bij de politie is dat 18.”

Het is een kernwaarde van de politie om verbinding te vinden en te houden met de buitenwereld, benadrukt Lust. “Dat die buitenwereld zich herkent in de politiewereld is echt ongelooflijk belangrijk.”

Het is allemaal heel erg opgeblazen, meent ze. “Met niets anders dan de allerbeste bedoelingen heeft Pieter-Jaap Aalbersberg, mijn politiechef, voorgesteld eens te kijken naar het mogelijk loslaten van het leefstijlneutrale principe van de politie. Hij zei niet: zo en zo gaan we het doen. Nee, hij zei: laten we het er eens over hebben.

Maar het AD maakte daarvan dat de politie hoofddoekjes wil invoeren. En toen liepen de emoties meteen hoog op, in de buitenwereld, maar ook binnen de politie. Het gaat voorlopig niet gebeuren, maar ik vind wel dat we het er over kunnen hebben. Gewoon op een beschaafde manier, rustig de voors en tegens naast elkaar zetten. Het wordt vaak meteen zo lelijk.”

Het Parool-interview met Ellie Lust kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: ‘Krijgen we een gesluierde nieuwslezeres bij de NOS?’ (vrijdag)

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen