Wie Doet De Afwas? keert terug als GTST-vervanger

Geplaatst op wo 24 mei 2017 om 11:13

Het tv-programma Wie Doet De Afwas? keert terug als zomerse vervanger van Goede Tijden Slechte Tijden. Vanaf 10 juli wordt de reeks herhaald die de soapserie in 2015 verving. Dat heeft RTL 4 vandaag bekendgemaakt. Na Ik Kom Bij Je Eten in 2012, Benidorm Bastards in 2013, de GTST Quiz in 2014 en Wie Doet De Afwas? in 2015, koos RTL 4 er vorig jaar voor om GTST te vervangen voor de nieuwe soapserie Nieuwe Tijden. De investeringen waren hoog, maar de kijkcijfers behoorlijk laag.

Het was de eerste keer dat RTL zo veel geld investeerde in een GTST-vervanger. “De laatste jaren hadden we tijdens de zomerstop van GTST programma’s als Wie doet de afwas? en Ik kom bij je eten. Die werden voor een groot deel betaald door adverteerders. Nu doen we het anders. We investeren fors. Het zweet staat op mijn rug. Het is best een gok“, zei contentdirecteur Matthias Scholten vorig jaar.

Het experiment lijkt mislukt: RTL 4 gaat weer helemaal terug naar af als het gaat om het vervangen van GTST. Dit jaar worden er slechts herhalingen ingezet.

In Wie Doet De Afwas? gaan vier Nederlanders een week lang iedere avond eten bij een andere bekende Nederlander. Ze hebben precies drie gangen de tijd om te achterhalen bij welke bekende Nederlander ze aan tafel zitten.

Overigens wordt Nieuwe Tijden deze zomer ook weer uitgezonden, maar dan bij RTL 5.

Foto: RTL
31 Reacties op “Wie Doet De Afwas? keert terug als GTST-vervanger”


 1. yupidd

  dus rtl mogen we dan ons geldt terug wat we palen voor doorgifte rtl? immers krijgen we herhaling waar we al voor betaald hebben.

 2. Kuut

  Ik dacht dat RTL na vorige zomer beterschap beloofde. Dit is pure zelfdestructie

 3. Rik

  Pfff waarom niet lekker al die oude comedy’s herhalen!! Kees & Co, Het zonnetje in huis, Mn dochter en ik, Vrienden voor het leven…………………….

 4. yupidd

  geldt=geld

 5. Bart V.

  @Rik:
  RTL heeft de rechten over deze comedy’s niet.

 6. Zonder Naam

  @Rik – Die zijn onderhand net iets te erg over datum om op prime time op een van de belangrijke zenders te zetten. Het kan wel werken als er een speciaal NPO Best-achtig kanaal voor opricht zou worden, maar dan met RTL-producties. Gezien de beperkte winst die RTL tegenwoordig maakt, zit dat er echter niet in.

 7. rob

  Het geld is duidelijk op bij RTL. Wat dagelijkse programma´s gaan door (late nigth, Boulevard) verder behalve helemaal het einde alleen maar herhalingen tussen 20:30 en 22:30 en in het weekend ook HH hele avond. Om 20 uur nieuwe afleveringen van Wie doet de afwas of ik kom bij je eten lijkt mij met een sponsor nog wel te doen/financieel haalbaar. Verder is er met HH wel iets beters van te maken als ze nu doen.

 8. Jelle

  Zo. De beurs is duidelijk leeg.

 9. Jubbetje

  Het gaat daar steeds meer op SBS9 lijken.
  Herhaling op herhaling. Weer minder kijkers RTL4.!!

 10. Marly van der velden Lover

  waarom geen herhalingen van GTST van een ander seizoen?

 11. Mike

  Armoedige tv.

 12. Kuut

  Boycotten die hap #eindertlinzicht

 13. Peniskrabber

  Ik krijg jeuk aan mijn lid van de programma.

 14. Martijn

  Misschien dat die kijkers dan zappen naar Tour Du Jour op RTL 7 dat ook begint om 20.00 uur

 15. Kuut

  Volgend seizoen weer die uitgekauwde rommel op RTL4

 16. Alex

  Nance haar contract wordt niet verlengt, maar alles wat ze presenteerde blijft maar in de roulatie der herhalingen zitten.
  RTL Woonmagazine, nu Wie doet de afwas.

 17. X

  Is toch al jaren hetzelfde bij rtl. NPO is vernieuwend en afwisselend. Proberen eens wat uit op NPO3 wat ook echt wel goed is en ook wel eens niet. Bij RTL blijft men te lang teren op dezelfde formules en presentatoren het wordt vervelend op een gegeven moment, bij mij al jaren geleden. Ik kan die koppen en onbenulligheid echt niet meer zien, behalve HGT (guilty pleasure) en VI verder niks dus.
  Bij de NPO nu de afwisseling Pauw/Jinek werkt heel goed. Dan blijf je toch niet bij die onbenul Tan hangen. De rek is er bij rtl allang uit.

 18. mix

  @BartV Ze hadden inderdaad de rechten niet maar inmiddels weer wel. Ik denk dat ze alleen toestemming hebben om het op Videoland aan te bieden.

  Ik vind herhalingen van Wie doet de afwas wel een beetje erg goedkoop. RTL had best sponsors kunnen vinden om het land in te gaan. Op zoek naar de vakantie vierende Nederlanders in binnen en buitenland. En aanwezig zijn bij zomerse evenementen. Dit had men na RTL Late Night en in de ochtend kunnen herhalen.

 19. Volg

  Weet iemand of de rechten van de Belgische De Slimste en Mag Ik U Kussen ook in handen zijn van de NPO , want die hadden prima gepast op dit tijdstip .

 20. Woodstock

  Dag RTL, zie jullie in het winterseizoen weer. Mazzel.

 21. X

  @Volg: Ik heb afgelopen winter op België1 de kwis De Allesweter gevolgd werkelijk hilarisch. Maar ik zou het zonde vinden wanneer rtl4 dit zou gaan uitzenden want die weten echt elk concept de nek om te draaien. Zou prima op NPO1 of 2 kunnen. Nog iemand hier die dit gezien heeft?

 22. Hallo dan

  Dim gedoe bij Rtl zeg

 23. Teddy Ruxpingezicht

  Gaat GTST door tot begin juli dan? Zomerstop wordt ook steeds korter. Die herhalinkjes zijn natuurlijk absurd. Ik had het tweede gedeelte van seizoen 1 van Nieuwe Tijden er met gezet. Eventueel herhalen op RTL 5. Dan zoals gepland seizoen 2 aansluitend in het najaar op RTL 5. Zou ik daar overigens om half 8 zetten. Maar wie ben ik?

 24. Chiel

  In Vlaanderen heb je zomers op Een en VTM herhalingen van comedy’s die in de 90’s liepen. Vind het bij de RTL comedy’s eigenlijk niet meer kunnen, 25 jaar later…
  Vrienden voor het leven en Mijn dochter en ik zijn wel ECHT oud!

  Maar dit is ook treurig. Waarom geen dramaserie op herhaling, of Een plek onder de zon (Ik vertrek, maar dan iedere dag een half uur, vast aan te kopen). Dit gaat ook geen kijkers trekken.

 25. Mark

  Gaat SBS 6 zeker winnen met (al dan niet herhalingen van) Trauma Centrum.

 26. Jubbetje

  Ze doen het altijd al in hun reportages. Voor de reclame zie je wat er straks komt en na de reclame eerst wat geweest is voor de reclame.
  De echte zendtijd duurt voor de helft korter dan de gids aangeeft.

 27. gtstfites

  @Bart V.
  RTL heeft wel rechten van Kees & Co en het Zonnetje in huis de afleveringen staan op Videoland.

 28. Dennis

  Ik kijk tegenwoordig naar Rail Away, veel spannender dan een kinder soap.
  Afwassen doen ze zelf maar.

 29. Blubdub

  RTL 4 wat een tuk zeender

 30. Ron

  Wat een zwakte bod van RTL, pure bezuiniging. Zo goed gaat het niet met de zender.

 31. Chiel

  @gtstfites, dat kost ze wel flink wat minder dan uitzenden op landelijke zender.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.