Vooravond NPO 1 zwakt af zonder DWDD

Foto: MAXMatthijs van Nieuwkerk is drieënhalve maand op vakantie en dat betekent dat NPO 1 het een flinke tijd zonder De Wereld Draait Door moet doen. En dat merkte de tv-zender maandagavond gelijk op zijn eerste DWDD-loze avond. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. NPO 1 heeft op het laatste moment besloten om deze week op het tijdstip van DWDD het dagelijkse NOS-programma De week van Rood Wit en Roze uit te zenden, voordat de vervangende titels van Omroep MAX van start gaan.

In De week van Rood Wit en Roze ontvangt presentator Gert van ’t Hof elke avond gasten in de studio om te praten over de twee grote sportevenementen van deze week: de finale van de Europa League en de slotweek van de Giro d’Italia.

De eerste aflevering trok maandagavond van zeven tot acht een publiek van 605.000 kijkers (19 procent). Ter vergelijking: DWDD scoorde vorige week 1,5 miljoen kijkers (32 procent). Het marktaandeel is dus met bijna 41 procent gedaald.

Volgende week maandag, een week later dan gepland, begint het MAX-programma Verborgen Dorpen op het tijdstip van DWDD. Medio juni wordt dat programma opgevolgd door Droomhuis Gezocht.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen