RTL’s Afrika-correspondent stopt: vrouw wil terug

Koen de Regt, de Afrika-correspondent van RTL Nieuws, keert terug naar Nederland. Zijn vrouw kan geen carrière maken in Afrika. Dat heeft hij laten weten aan zijn RTL-collega’s. De Regt begon in september 2014 aan zijn Afrika-avontuur en heeft het dus drie jaar volgehouden. “Het is jammer, maar ik ga Afrika verlaten en kom terug naar Nederland. Jammer, omdat ik en mijn vrouw hier liever nog een paar jaar gebleven waren. Maar mijn vrouw is toe aan een nieuwe uitdaging in haar werk.”

De vrouw van De Regt wil méér. “De carrièremogelijkheden voor haar zijn in (Zuid-)Afrika té beperkt. En omdat we graag allebei verder willen groeien in ons werk, keren we dus per september terug.”

Ook al was de periode te kort, de afgelopen drie jaar waren geweldig. Voor ons allebei was het een zeer waardevolle ervaring waarvan we heel veel geleerd hebben. En we zijn blij dat we het leven in Afrika mee hebben kunnen maken.”

Wat gaat De Regt nu doen? “Wat we in Nederland gaan doen is nog niet honderd procent duidelijk, maar er komt vast wel weer iets moois.”

Het was een eer om dit mooie continent over te mogen reizen namens RTL. En ook al lezen ze dit niet: alle dank en lof gaat naar de chauffeurs, fixers, behulpzame collega-correspondenten en natuurlijk vooral naar de mensen die ik voor mijn reportages heb gesproken.”

Een halfjaar voor zijn vertrek in Afrika gaf De Regt nog aan dat hij twijfelde over zijn vestigingsplaats. Die keuze maakte hij samen met zijn partner. Destijds vertelde hij: “Mijn vrouw moet nog een baan krijgen. We moeten in Johannesburg of Nairobi zitten, omdat daar nu eenmaal de meeste vliegtuigverbindingen zijn met de rest van Afrika. Maar Johannesburg heeft de meeste kans.

Concurrent NOS heeft sinds vorige maand een nieuwe Afrika-correspondent: Elles van Gelder.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen