RTL Boulevard verdeeld over NPO 2-show Groot Dictee

RTL Boulevard is verdeeld over de houdbaarheidsdatum van de NPO 2-show Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Dat was donderdagavond te zien op RTL 4. Er is veel commotie over het na 26 jaar plotseling van de buis halen van dit programma van Philip Freriks. De NPO en NTR vinden het format oubollig, te weinig kijkers trekken en dus te duur. “Doen we hier niet een beetje groot over, jongens, over dat Dictee? Moeten we niet gewoon blij zijn dat dat stopt?“, vindt BLVD-ster Frank Dane.

Ja, dat vind ik ook“, zei misdaadverslaggever Peter R. de Vries daarop.

Fatima Moreira de Melo vindt het juist een heel leuk programma. “Nou, ik vond het heel leuk. Van mij mogen tradities tradities blijven.

Dat vind ik ook“, aldus Luuk Ikink. “Ineens is het heel succesvol. Ik vond het ook leuk.

Tv-kenner Peter van der Vorst vindt ook dat het Dictee moet blijven, maar pleit wel voor verjonging. “Iedereen wil er ineens mee vandoor. Het was wat oubollig. Het had gemoderniseerd moeten worden.

Peter R. de Vries: “En dan gaat het naar Omroep MAX… Gemoderniseerd bij Omroep MAX, hmmm…

MAX-baas Jan Slagter is geïnteresseerd in het format: “Ik vind dat het Dictee sowieso nog één keer moet worden uitgezonden in de oude vorm, zodat het een waardig afscheid krijgt. Daarna zouden we kunnen kijken hoe we Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wat moderner kunnen maken, toegankelijker kunnen maken. Daar zou ik erg voor zijn.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen