Peter Jan Rens: ‘Stax-Tan is publiciteitsstunt’

Peter Jan Rens houdt er rekening mee dat de hele rel over de vermeende affaire tussen Dionne Stax en Humberto Tan een vooropgezet plan was. Dat zegt de presentator in weekblad Party. Rens ziet een link met de ingestorte kijkcijfers van RTL Late Night. “Die hele situatie rond Humberto Tan is eigenlijk wel bizar. Mijn eerste gevoel was dat RTL hem wil beschermen, (…) maar later dacht ik: ‘Zou dit soms de manier zijn om een mysterie te creëren en zijn persoon wat spannender te maken?’

Stax-Tan is misschien wel gecreëerd om de kijkcijfers te stimuleren, aldus Rens. “De kijkcijfers van RTL Late Night lopen tenslotte terug en dan zou dit zomaar een middel kunnen zijn om weer meer kijkers te trekken. Dat is natuurlijk best slim.

Dat RTL Boulevard ieder showbizzrelletje mee pakt, maar Stax-Tan compleet doodzweeg, vindt Rens vreemd. “Nu laat je de berichtgeving aan de concurrenten over, met alle gevolgen van dien. Het verdient allemaal geen schoonheidsprijs.

RTL Boulevard is hypocriet, vindt Rens. “Als ik iets doe, wordt dit onmiddellijk naar buiten gebracht. Dan roepen ze weer dat ik failliet ben, of dat men mij een oplichter vindt.

Mijn advies aan Humberto, Dionne en RTL is om die geheimzinnigheid te laten varen. Men wil gewoon horen hoe het werkelijk zit.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen