Huldiging Tom Dumoulin vanavond op tijdstip DWDD

Foto: RTLHoe Tom Dumoulin de Giro d’Italia op zijn naam schreef was afgelopen zondag exclusief te zien bij Eurosport, maar zijn huldiging is wél gewoon te zien bij de publieke omroep. De NOS doet er vanavond live verslag van, ingelast om 19.00 uur op NPO 1. Dat heeft de omroep laten weten. In de hal van het historische stadhuis van Maastricht worden Dumoulin en zijn Sunweb-ploeg ontvangen door onder anderen burgemeester Annemarie Penn-te Strake van de stad, de nieuwe Onno Hoes.

Daarna zal de Giro-winnaar zijn opwachting maken op de Markt in het centrum van de stad, die ongetwijfeld vol zal staan met in het roze gehulde fans. Herman van der Zandt presenteert de uitzending.

De NOS kon de afgelopen weken geen verslag doen van de Giro d’Italia. Wel waren er uitgebreide samenvattingen te zien. Daarmee bereikte de omroep 3,2 miljoen Nederlanders, ofwel één op de vijf Nederlanders van zes jaar en ouder.

De meest bekeken uitzending was die van 23 mei (de sanitaire stop van Dumoulin), met 766.000 kijkers. Het moment van de huldiging van Dumoulin in Milaan, afgelopen zondag, trok 1.038.000 mensen naar NPO 1.

Eurosport heeft dankzij Tom Dumoulin een historisch kijkcijferrecord behaald.

De huldiging van Tom Dumoulin is om 19.00 uur te zien op NPO 1. Het programma Verborgen Dorpen komt daardoor te vervallen.

Foto: Eurosport

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen