Henry Schut verwijt RTL 4 creatieve armoede

Henry Schut vindt het verwerpelijk dat RTL 4 een programma van NPO 1 heeft gekopieerd, omdat de creatieve afdeling kennelijk geen inspiratie meer had. Dat zegt de NOS-ster vandaag in het AD. Schut is kritisch. “Ik vind het verschrikkelijk dat zenders letterlijk een succesvol programma van een andere zender kopiëren als ze het even niet meer weten. Zo maakt RTL 4 een exacte kopie van Ik vertrek onder de naam Helemaal het einde. Dan denk ik: verzin iets zelf“, aldus de presentator.

Door dat kopieergedrag is de televisie eenheidsworst geworden, aldus Schut. “Je kunt heel veel zo wegflikkeren. Als je op een gemiddelde avond langs de zenders zapt, is alles hetzelfde.

Hij kijkt sowieso liever niet naar RTL en SBS. “Ik kijk bij voorkeur publieke omroep, want ik kan heel slecht tegen reclameonderbrekingen. Ik ben er echt helemaal uit als een serie steeds na een kwartier onderbroken wordt door reclame.

Vooral het drama bij de NPO bevalt hem goed. Hij kijkt dat samen met zijn vriendin. “Series als Klem, Adam en Eva en Penoza. We kunnen bijna niet wachten tot het laatste seizoen van Penoza begint“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen