‘5 Jaar Later gaat niet werken op RTL 4’

De verhuizing van de talkshow 5 Jaar Later van NPO 1 naar RTL 4 betekent de doodsteek voor het programma. Dat verwacht columnist Özcan Akyol, schrijft hij in de VARAgids. 5 Jaar Later zal bij RTL 4 niet door Jeroen Pauw, maar door Beau van Erven Dorens worden gepresenteerd. Akyol vreest het ergste. “Het is jammer dat 5 Jaar Later nu waarschijnlijk bij de commerciële omroep zal sneuvelen, want daar hebben de meeste mensen geen behoefte aan diepzinnig geneuzel.”

Kijkers van commerciële zenders zitten hier helemaal niet op te wachten, verwacht hij. “Veel liever kijken ze naar corpulente b-sterren die van een duikplank springen.

Akyol denkt overigens dat het maken van 5 Jaar Later ‘niet altijd een feest’ was voor Pauw. “Iemand die nu hot is, kan over een paar jaar volledig zijn vergeten. Roem is vergankelijk.”

Wat ik van Jeroen Pauw heb begrepen, is dat hij altijd tien afleveringen per keer opnam, om vervolgens – een half decennium later – te kijken wie er nog allemaal relevant zijn. Je moet er maar zin in hebben“, besluit hij in de gids (via Blendle)

Van Erven Dorens is dit najaar al te zien als presentator van 5 Jaar Later. Hij maakt daarvoor gebruik van de archieven van Pauw.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen