Terugkeer Prison Break breekt kijkrecord op FOX

De terugkeer van Prison Break trok woensdagavond veel bekijks op de Nederlandse tv-zender FOX. De première van het langverwachte vijfde seizoen wist vanaf negen uur 241.000 kijkers te bekoren. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Bijna een kwart miljoen kijkers is een behoorlijk riante score voor een kleine tv-zender als FOX. De serie behaalde een marktaandeel van 3,9 procent. Ter vergelijking: het laatste weekgemiddelde van de zender ligt op 0,6 procent.

FOX laat weten buitengewoon tevreden te zijn met de behaalde score. In de doelgroep van de zender werd zelfs 8,6 procent marktaandeel behaald. “Dit is de hoogste score van een tv-serie op FOX ooit in de commerciële doelgroep 20 tot 49 jaar, exclusief uitgesteld kijken“, zegt een woordvoerster van de zender.

De eerste vier seizoenen van ‘Prison Break’ werden tussen 2005 en 2009 uitgezonden. Die waren niet te zien bij FOX, maar bij de grotere commerciële zender RTL 5.

In de Verenigde Staten begon het nieuwe vijfde seizoen dinsdag met 3,8 miljoen kijkers. In de doelgroep was FOX marktleider tijdens Prison Break.

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen