Maurice Wijnen vindt startpositie O’G3NE niet slecht

Maurice Wijnen vindt de startpositie van O’G3NE in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival niet verkeerd. Dat heeft hij gezegd in het SBS 6-programma Shownieuws. O’G3NE treedt als zevende land aan in de tweede halve finale van het liedjesfestijn. Of dat een goede plek is? “Ja en nee. Het is gelukkig niet helemaal aan het begin. Je zou kunnen zeggen: hoe later je aan de beurt bent, hoe beter, want dan ben je namelijk dichter op die televoting“, legt de SBS 6-ster uit.

Als je dichter op de televoting zit, heeft de kijker je nog meer in herinnering, legt Wijnen uit. “Maar wat veel belangrijker is, is wie er voor en na jou staan. Dat is belangrijker dan de startplek.”

De startplek zegt eigenlijk helemaal niet zo veel, aldus Wijnen. “Douwe Bob begon als zesde, maar The Common Linnets als veertiende: het kan alle kanten op. Het gaat er echter ook om dat voor en na jou niet exact hetzelfde soort liedje zit.”

Als voor en na O’G3NE soortgelijke acts zitten, raakt O’G3NE ondergesneeuwd. “Nou, dat is niet het geval, want we beginnen namelijk eerst met Roemenië, dan Nederland en dan Hongarije. Roemenië heet Yodel It en jodelen is precies wat ze doen. Als ik het achter elkaar zie, word ik daar heel hoopvol van.”

 

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen