‘GTST-comeback Frits van Houten zou heel flauw zijn’

Acteur Casper van Bohemen dook in januari op als zijn beroemde GTST-personage Frits van Houten in de app van GTST, maar daar blijft het bij: een terugkeer in de tv-serie is uitgesloten. Dat zegt hij in weekblad Weekend. Frits van Houten was een van de eerste slechteriken ooit in de serie en nog altijd legendarisch. De terugkeer van oudgediende Inge Ipenburg (Martine Hafkamp) prikkelt de acteur niet om óók terug te keren. “Nee, het zit niet meer in mijn systeem.

Van Bohemen heeft er naar eigen zeggen afscheid van genomen. “Ik zou me echt het apezuur schrikken als ze mij zouden bellen met de vraag of ik terug wil komen. In mijn wereld van nu is GTST zó niet aanwezig.”

Hij is niet voor niets uit de serie gegaan, aldus Van Bohemen. “Na vier jaar de rol van Frits van Houten te hebben gespeeld vond ik het mooi geweest. Frits ging toen dood. Daarna ben ik nog wel teruggekeerd als zijn geest, maar dat was zó slecht. Ik zou dat echt niet nog een keer doen, dat is flauw.”

En zijn tweelingbroer Hans van Houten was een soort aftreksel van Frits, maar hij staat te ver van mij af. Ik vind het wel prima geweest.”

Hij geniet als docent van het leven in de luwte. “De anonimiteit die ik nu heb vind ik erg fijn. Ik heb GTST altijd met veel plezier gedaan, maar dagpubliek dat af en toe boven op je dook had van mij wel wat minder gemogen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen