Evert Santegoeds rectificeert ‘zelfmoordpoging’ Hazes

Evert Santegoeds, baas van Privé en showkenner van Shownieuws, rectificeert zijn bewering dat Rachel Hazes een zelfmoordpoging zou hebben gedaan. Dat is vandaag te zien op de website van Privé. Hazes werd twee weken geleden opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Privé beweerde dat Hazes een overdosis heeft genomen, maar dat werd door haar management direct ontkracht. Die sprak van ‘heel grove leugens’. Hazes’ advocaat eiste rectificatie en die is er nu.

Santegoeds slikt zijn bewering in. “In Privé nrs. 15 en 16/2017 hebben wij in een vier pagina’s lange reportage meegedeeld dat Rachel Hazes op 7 april 2017 een zelfmoordpoging gedaan zou hebben door het slikken van een overdosis medicijnen.”

Verder heeft Privé gemeld dat haar maag in het ziekenhuis leeggepompt was. “Ook hebben wij gesuggereerd dat de zelfmoordpoging een schreeuw om aandacht was om weer contact te krijgen met haar zoon.”

Dat slikt Santegoeds nu allemaal in. “Wij zijn door de advocaat van Roxeanne en Rachel Hazes gesommeerd tot rectificatie. De mededeling dat Rachel Hazes een zelfmoordpoging gedaan zou hebben en de hiervoor genoemde omstandigheden zijn onjuist. Ten onrechte hebben wij verder de suggestie gewekt dat Rachel Hazes op deze wijze contact zocht met haar zoon.”

Mogelijk voorkomt Santegoeds met deze rectificatie een juridische procedure.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen