EenVandaag tegen Karskens: ‘Wees eens een vent’

EenVandaag-preseentator Lammert de Bruin vindt dat Arnold Karskens eens een vent moet zijn. Dat laat hij weten op Twitter. De Bruin maakte op de radio gehakt van Karskens’ uitspraken in Goedemorgen Nederland, alwaar hij beweerde dat negen op de tien mensen in de azc’s helemaal geen oorlog hebben meegemaakt. “Omdat onder asielzoekers zelden tot nooit gewonden zitten, stel ik dat negen van de tien nauwelijks/geen oorlogsstrijd meemaakten“, twitterde hij later.

Volgens De Bruin is het grote onzin. “Ach EenVandaag zit er wel meer naast. Kwestie van aanpak. Komt uiteindelijk wel goed”, twitterde Karskens later, verwijzend naar een nieuwsartikel over een verloren rechtszaak van het programma.

De Bruin ergert zich eraan. “Wees eens een vent en geef het toe als je fout zit Karskens. Je zei: ‘Negen op de tien asielzoekers in AZC’s hebben geen oorlog meegemaakt.’ Vervolgens nuanceerde je dat naar ‘negen op de tien asielzoekers hebben geen oorlogstrauma’. En toen stelde je dat ‘negen op de tien asielzoekers geen (oorlogs)wonden hebben’ en dus niet hebben gevochten. Wat is het nu?

Karskens laat weten geen contact te willen met De Bruin. “Lammert bel mij niet meer onder valse vlag. Zeg waar je voor werkt, dan krijg je eerlijk antwoord.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen