Tijs van den Brink uit kritiek op Pauw & Jinek

Tijs van den Brink vindt dat Pauw & Jinek niets heeft toegevoegd met de confrontatie tussen premier Mark Rutte en de boze Groningers. Dat laat hij weten in een EO-blog. Rutte werd vorige week in Pauw & Jinek volkomen verrast door de Groningers, die behoorlijk hysterisch begonnen te schreeuwen. Daardoor was er geen ruimte voor discussie. “Had Rutte een faire kans? Ik denk het niet. Als je in je eentje moet opboksen tegen zo veel boze mensen, ga je het niet winnen“, zegt de presentator.

Er was geen ruimte voor een constructief gesprek. Het geschreeuw was volgens Van den Brink vooral ongemakkelijk. “En niet zo informatief.”

Pauw & Jinek had dit anders kunnen aanvliegen, aldus Van den Brink. “Ik zou het interessanter vinden als een of twee Groningers aan tafel in gesprek zouden gaan met Rutte. Waarbij ze elkaar echt de nieren hadden kunnen proeven.”

De grootste tv-misser van deze campagne maakte Nieuwsuur echter, door Alexander Pechtold te confronteren met een vijftiger die graag dood wil, aldus Van den Brink. “Onethisch is een groot woord, maar onwenselijk vind ik het zeker wel.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen