Thierry Baudet wint Muzikale Verkiezingen van MAX

Geplaatst op Wed 15 Mar 2017 om 18:30

Thierry Baudet, voorman van de nieuwe politieke partij Forum voor Democratie, is de winnaar van de Muzikale Verkiezingen van het NPO Radio 5-programma Tijd voor MAX Radio. Dat heeft presentator Henkjan Smits vanavond bekendgemaakt in Tijd voor MAX. Bij de Muzikale Verkiezingen namen de favoriete platen van de lijsttrekkers het tegen elkaar op. Baudet kreeg van de luisteraars de meeste stemmen met zijn opvallende muzikale keuze: een klassiek stuk van Ludwig van Beethoven.

Baudet koos het klassieke stuk Zärtliche Liebe van Ludwig van Beethoven, in de versie van Fritz Wunderlich. “De uitslag is opmerkelijk, omdat klassieke muziek normaliter niet wordt gedraaid op de zender“, aldus Omroep MAX.

Hij bleef met zijn keuze alle overige lijstrekkers voor. Jan Dijkgraaf en Jesse Klaver werden tweede en derde bij de stembusgang. Dijkgraaf (GeenPeil) deed aan de verkiezingen mee met het nummer Perfect Day van Lou Reed. Klaver (GroenLinks) had Imagine van John Lennon voorgedragen.

De topvijf wordt gecompleteerd door CDA-lijsttrekker Sybrand Buma (Viva la Vida – Coldplay) en D66-voorman Alexander Pechtold (Over de muur – Klein Orkest).

VVD-leider Mark Rutte moet genoegen nemen met U2’s Beatiful Day op een tegenvallende elfde plaats. Een opvallende laatste plaats is weggelegd voor Lodewijk Asscher van de PvdA. Met zijn keuze voor De Dijk (met het nummer We beginnen pas) is hij rodelantaarndrager.

Baudet noemt zijn Zärtliche Liebe een ‘prachtig lied, dat ook heel goed past bij het programma Tijd voor MAX Radio’. Fritz Wunderlich is ‘de lievelingstenor’ van de nieuwbakken politicus. Baudet was de enige lijsttrekker die een klassiek stuk instuurde voor de muzikale verkiezingen.

De nummer 1 van de Muzikale Verkiezingen 2017 wordt vanavond tegen de klok van 20.00 uur uitgezonden in Tijd voor MAX Radio op NPO Radio 5.

Tijd voor MAX Radio wordt iedere werkdag uitgezonden tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 5. Het programma wordt gepresenteerd door Henkjan Smits met afwisselend Elles de Bruin en Margreet Reijntjes.

Foto: MAX
66 Reacties op “Thierry Baudet wint Muzikale Verkiezingen van MAX”


 1. Schier

  Arrogante laagvlieger.

 2. 1999

  Nepnieuws!

 3. Anonymous

  Thierry is een held. Dit is nog maar zijn begin.

 4. b

  De mafklapper .

 5. Anonymous

  Liever Thierry dan die jongen van het jeugdtheater die uitsluitend van de autocue kan voorlezen en Obamaatje speelt.

 6. dynamische dennis

  Ik voorspel een glorieuze toekomst voor Baudet en zijn Forum. Een man met allure, goede smaak en ongelooflijk intellect.

 7. Schier

  Allure, goede smaak en ongelooflijk intellect. En de uitspraak dat je vrouwen moet vernederen, hetgeen de eerste drie zogenaamde eigenschappen compleet tenietdoet.

 8. Wolter

  Exit poll zegt: coalitie verliest 39 zetels!

 9. Sap

  Exitpoll zegt dat die klotepartij van jou absoluut niet de grootste wordt.

  PS. Haaaaaahahahahahahahahaha lekker puh. Gauw emigreren, Wolter.

 10. F'iscadel

  Deze exitpolls kloppen niet. Ik weet zeker dat de boel is gesaboteerd en gemanipuleerd!!!!!

 11. Ron

  Exitpolls kloppen niet, gaat nog wel wat veranderen de komende uren, zo niet dagen. Er wordt nog steeds gestemd namelijk. Wel een hard gelach naar al die Wilders stemmers…….

 12. Wolter

  Het vormen van een coalitie wordt met deze uitslag een probleem.

 13. Bastian

  Een deel v/d PVV schapen zal maandag wel gaan stemmen, toch Geert? #fail

 14. m

  Ach, zie eens aan. Ik vroeg me al af hoe de rechtse forumblaffers zouden reageren. De reactie van F’iscadel is binnen: Het is allemaal nep nep nep. Wat verwacht je anders van een Trump-fan? Ben benieuws wat types als Huiskamer (“De peilingen zijn nep. FvD krijgt 8-10 zetels.”), Jubbetje en Walter (de “dankzij Geert”-riedel) ervan maken.

 15. Bastian

  En hiep hiep hoera, hoeven we dat gezeur van Walter/Wolter/Wilter/Wulter/Welter of whtaver zn naam is ook niet meer te lezen. Daahaag! :)

 16. Ano Nymous

  Mooi de Blonde Idioot kan weer verder met vanaf de zijlijn schreeuwen.

 17. G

  DAAAAAAAG PVV& BLONDIE #HOENU?

 18. Wolf

  Met de exit polls is gesoemeld. NPO linkse WC eend omroep wil nog even de laatste uurtjes als een zure citroen uit knijpen om het volk in slaap te sussen met polupistische praat dat rechts niet heeft gewonnen en dat dat marrokkaanse knuppeltje Yasser heeft vervier vuldigd . Morgen worden ze wakker. Uit hun droom , recht streeks hun nachtmerrie is. Net goed !

 19. Wolter

  In een land waar Geert het wederom niet voor het zeggen heeft wil ik niet meer wonen/leven. Ik ga een boom zoeken om mezelf op te knopen.

 20. Er ist wieder da

  Pinokkio gaat weer verder met liegen…

 21. Walter-Wolter-Wolf&Patrick

  Verlaat ons niet Wolter we kunnen jouw zure gebrabbel niet missen!!!

 22. D66

  Mooi zo. Oprotten, Wolter! Emigreer maar naar Turkije!

 23. Wolter

  Te laat, ik ben niet meer over te halen.
  Geen zin om Arabisch te praten, vrouwen met hoofddoekjes te zien en alle kerken gesloten te zien worden. Bye Bye

 24. Wolter

  De PVV heeft, in tegenstelling tot de VVD, wél gewonnen en is de 2de partij geworden!

 25. Wolter

  Dat is een lichtpuntje. Helaas zullen ze niet gaan regeren…
  Ik heb een boom gevonden . Dag mensen!

 26. Ron

  @Wolter: doe eens niet. Wilders gaat NIET regeren, alle stemmen van al die Wilders adepten waaronder jij zijn verloren gebleken…face it!

 27. Wolter

  Ik heb die waarheid geaccepteerd Ron.
  Juist daarom heb ik er geen zin meer in…

 28. Wolter

  Gelukkig is de PVDA weggevaagd. De PVV gaat verder en heeft nog groeipotentie.

 29. Insider

  En volgende week is iedereen de verkiezingen weer vergeten en gaat alles z’n gangetje weer….

 30. Gordon

  ik zou wel op dat gezichtje van Thierry willen zitten -mijn eigen bidetje

 31. NSFW

  Die sukkel Thierry (wat een naam!), die met zijn grote waffel zei dat het FvD in ZIJN peiling op 10 stond, reageert op de 2 zeteltjes: “Wat een keerpunt voor Nederland”.

  *proest*

  Wat een afgang!

 32. Henk II

  En toch…

  Gun ik de PVV-stemmers een betere behartiger van hun ideeën dan de wegduiker die ze nu als lijsttrekker hadden. Ook al deel ik hun ideeën niet, met iemand als Pim Fortuyn was dit niet gebeurd: die was nooit te bang om tegen tegenstanders in te gaan en kon argumenteren. Ik denk ook dat Agema het een stuk beter had gedaan dan Wilders het heeft gedaan.

  Als ik PVV-aanhanger zou zijn zou ik me behoorlijk in de steek gelaten voelen, door de PVV.

 33. Henk II

  Alleen jammer dat die h0er van een Thieme nog in de kamer zit. Straks nog maar eens een dubbele biefstuk naar binnen werken en kijken of ik mensen die netjes hun excuses aan mij aanboden als een klein kind kan blijven afzeiken.

  (Je dacht dat ik sliep, hè! Patsertje!)

 34. Henk II

  Ach, de nep-Henk II (0:56) probeert zijn frustraties op deze manier te verwerken. Sterkte, jongen. :-)

 35. Henk&Henk

  Sinterklaas wie kent hem niet

 36. Henk II

  Ja, dat krijg je als je een excuus en een uitgestoken hand niet aanneemt en gaat zitten jennen!

 37. Henk II

  Baudet is een aapje.

 38. Henk II

  En ik ben een eenzaampje.

 39. Anonymous

  Hahaha PVV niet eens groter dan D66 en CDA ga echt lachen als het morgenochtend op de 3e of 4e plaatst staat.

  Lekker zuur voor de T0kkies morgen. 😂

 40. Jubbetje, Wolf, Huiskamer, F'iscadel en de te vroeg geboren drieling Walter, Wolter en Wulter

  Wij weten zeker dat er fraude is gepleegd. De Patriottische Lente is niet te stoppen, zelfs niet door middel van de manipulatie van onze stemmen, zoals die nu onweerlegbaar aan de gang is. Houd moed!

 41. Marly van der velden Lover

  Hoe orgastisch is dit! Al die lafhartige PVV-roeptoeters kruipen weer terug in hun smerige rattenhol en likken hun wonden in een zweem van eigen angstzweet en zelfhaat.

 42. Esther

  Wanneer snappen ze bij de PVV eens dat hun boodschap van haat en vrees het nooit wint van de boodschap van liefde en hoop?

 43. Anonymous

  @Esther; droom maar lekker verder. Ik hoop dat je nog een keer aan je woorden denkt als je kinderen verkracht en vermoord worden.

 44. achtmet

  Pvv is de nummer twee ! Geeft aan dat er reden is om bezorgd te zijn over hetgeen er in ons land gebeurd resp. gaat of kan gebeuren .
  As je alles met de mantel der liefde gaat bedekken of gewoon zoals veel met de blinddoek rond gaat lopen of oogkappen op droom dan maar lekker verder .

 45. Astrid

  Genoten van de PvdA uitslag….. prachtige NPO avond.

 46. Wolter

  Het is nog geen gelopen race! De PVV is de 2de partij, vóór CDA en D’66! PVDA is weggevaagd….Leugenaar VVD de grootste.

 47. achtmet

  We zijn in ieder geval verlost van Sylvana S.wrte piet . Is bijna net zo vermakelijk als de afgang van de Partij van de Afbouw !

 48. Wesley

  @ Wolter

  De uitslag is nog niet definitief, CDA en D66 kunnen nog zetels bijkrijgen, wat ik hoop, en zo PVV verplaatsen naar de 4e plek

 49. Anonymous

  Man met enge gevaarlijke ogen.

 50. HAHAHAHA

  @Anonymous 6.13

  Hoe is dat nou als je je zo makkelijk bang laat maken? Hoe is dat nou als je net zo bespeelbaar bent als de DENK-stemmer? Hoe is dat nou om te zijn als een kind dat bang is in het donker?

 51. Anonymous

  @Hahahaha; droom maar lekker verder! Net als al die GroenLinks stemmers! Dream on…,

 52. Anonymous

  Zeteltjes !!

  Hartstikke goed !!

 53. HAHAHAHA

  Ach, gossie. heeft Wilders je bang gemaakt met valse cijfers en veel gebrul? En geef eens antwoord op mijn vragen! Hoe is dat nou joh, dat je vol spanning in je lijf zit te wachten om te horen voor wie je nu weer bang moet zijn van Wilders? Net als die Trumptards in de USA. Gelukkig zijn Nederlanders wel intelligent. Althans, het overgrote deel.

 54. Anonymous

  @Hahahaha; jij bent géén intelligente Nederlander!!

 55. Ellen

  Wacht maar tot het moment dat u zich straks ook eenzaam gaat voelen omdat uw buren geen Nederlands praten, en de Nederlandse winkels in de stad verdwijnen, om van de andere problemen nog maar te zwijgen.

 56. HAHAHAHA

  IQ van 129 en een geboren en getogen Nederlander. Jammer voor jou, Anonymous.

 57. Anonymous

  @Ellen, ga nooit meer met vakantie naar het buitenland en bouw een muur om jou huis, als je zo bang bent. Men is ook bang voor mensen zoals jij.

 58. Wolf

  Hoe u het wendt of keert , De PVV is de TWEEDE Grootste partij. FVD gaat links verder afbreken en het nivellering feestje van die PVDA malloten is nu een groot feest geworden voor ons allen. Heerlijk dat de PVDA afgeslacht is. Prachtig is ook dat het CDA weer meetelt en de SGP ondanks de grote opkomst van stemmers 3 zetels handhaaft. De 2 PVV zetelrovers van VNL zijn gelukkig ook WEG. En Jesse heeft toch lekker geen 16 zetels maar 14 weten te behalen wat ook wel een felicitatie waard is. Leuke bijkomstigheid is dat Geenpeil niks heeft . Die stemmers gaan de volgende verkiezing ook weer naar PVV. Ook flink van DENK dat ze op 3 staan. Marianne en 50+ gun ik van harte hun grote winsten.

 59. Anonymous

  @Hahahaha; uit niets wat je schrijft blijkt dat je een hoge IQ hebt….

 60. HAHAHAHA

  Het blijkt onder andere uit mijn tekst “IQ van 129”. Letterlijker kan het niet. Als er dus iemand is die niet intelligent overkomt, ben jij het.

 61. Viets

  Een hoge IQ? Hoe laag moet je IQ zijn om zoiets te schrijven? :D

 62. Anonymous

  IDD @Vliets

 63. Marly van der velden Lover

  @Wolf

  De hele tijd roeptoeteren over Nederland, maar je beheerst onze taal slechter dan de gemiddelde allоchtoon. “De TWEEDE Grootste partij”? Serieus? Er is er maar een de grootste. Wat jij hier zegt kán helemaal niet in het Nederlands. Je bedoelt: de op een na grootste.

 64. Wolf

  2 Marley van der velden lover 9.39 uur Je bent erg zuur aan het huilen en zeuren na het grote linkse VERLIES van jou partijtjes. Dat lopen te krijsen op het malieveld met je belachelijke mutsje samen met de andere schreeuwende mutsjes heeft geen steek geholpen dus ,FEIT .Iedereen is bijna van allochtonen afkomstig in Nederland. Zo ook mijn voorouders .Of bent U een linkse racist of zo. Lijkt er wel op.

 65. Wolf

  @ Marley van der Velden Lover. 9.39 uur. Wij hebben volgens huidige maatstaven een zeer grote Familie kring [634 leden en12 op komst dit voorjaar] en zijn erg hecht en spreken inderdaad geen Nederlands onderling met elkaar. Dat doe je niet onder elkaar. MAG HET?

 66. Marly van der velden Lover

  @Marly van der velden Lover

  Het valt me op dat jij van eenieder die iets tegen jou zegt denkt te weten wie hij is, wat hij denkt, wat hij stemt en wat hij zoal doet in zijn privéleven. Ik heb op 1 partij gestemd en dus niet op “partijtjes”. Iedereen met enig verstand van het Nederlandse kiessysteem kan op zijn vingers natellen dat ik op 1 of 0 partijen heb gestemd. Zo niet Wolf. Evenmin heb ik links gestemd. Je gebazel over gemutst schreeuwen op het Malieveld doet vermoeden dat je de verkeerde paddestoelen hebt gegeten. Het is schier onmogelijk, maar je wauwelt nog erger dan Armand dat deed.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.