MAX test geurtelevisie bij Heel Holland Bakt

Om het lustrum van Heel Holland Bakt groots te vieren, heeft Omroep MAX iets nieuws bedacht: HHB-GEURTV. Op deze manier kunnen kijkers de geuren uit de opnametent thuis ervaren. Dat heeft de omroep laten weten. Heel Holland Bakt bestaat dit jaar alweer vijf jaar. “Afgelopen zomer reed er een tram door Amsterdam die de geur van appeltaart verspreidde, maar bij komend seizoen kan een selecte groep HHB-fans thuis genieten van de heerlijke geuren uit de Heel Holland Bakt-tent.”

MAX zoekt mensen die geur-tv willen testen. “Op Twitter en Facebook is het tijdens de uitzendingen vaste prik: kijkers die fantaseren over de heerlijke geuren die zich in de baktent verspreiden. Die fantasie wordt nu werkelijkheid: MAX is op zoek naar enthousiaste testers, die de geurkast thuis willen uitproberen bij het komende Heel Holland Bakt-seizoen.”

Aanmelden kan vanaf vandaag via de MAX-site. “Onder de inschrijvingen verloot MAX vijftig geurkastjes, die fans in bruikleen ontvangen en in de buurt van hun televisie kunnen zetten.

In de HHB-GEURTV-kastjes zitten patronen met daarin de geuren van een aantal basisingrediënten, waaronder vanille, karamel, rood fruit en koekdeeg. In de uitzendingen van het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt zitten geluidstonen waarop het HHB-GEURTV-kastje reageert.

Het technisch vernuftige kastje kan geuren mengen, waardoor er eindeloos veel verschillende variaties mogelijk zijn. De tonen zijn niet hoorbaar en niet schadelijk voor mens en dier.”

MAX noemt zichzelf ‘voorloper op het gebied van geurtelevisie’. “Nog nooit eerder was het voor gewone televisiekijkers mogelijk om thuis bij het beeld horende geuren waar te nemen.”

Als de test bij het aanstaande seizoen een succes blijkt wil MAX in de toekomst het aantal HHB-GEURTV-kastjes opschalen.

Heel Holland Bakt is dit najaar weer te zien op NPO 1.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen