Guido Weijers tekent voor oudejaarsconference RTL 4

Guido Weijers gaat dit jaar, net als in 2014, de RTL Oudejaarsconference verzorgen. Hij treedt in de voetsporen van Javier Guzman, die op afgelopen oudejaarsavond te zien was. Dat heeft RTL laten weten. Weijers, die vroeger bij SBS 6 zat met zijn oudejaarsconferences, vindt het leuk dat hij voor de tweede keer te zien zal zijn met zijn conference op RTL 4. “Ik ben weer dolenthousiast dat ik op oudejaarsavond mensen hard mag laten lachen“, laat de cabaretier weten in een verklaring.

Oudejaarsavond is een prestigieuze plek, realiseert Weijers zich. “Het is een speciale tak van sport om een heel jaar te fileren tot 90 minuten vlijmscherpe actuele humor. Het mag rauw, fris, filosofisch, intelligent, hilarisch of bot, maar bovenal moet het heel erg grappig zijn.”

Hij vervolgt: “Ik kan niet wachten om na de zomer weer de theaters in te duiken en op 31 december te schitteren bij RTL 4!

De oudejaarsconference van NPO 1 is veruit de meest bekeken oudejaarsconference van het land. Afgelopen oudejaarsavond trok Claudia de Breij ruim 2,1 miljoen kijkers op 1, terwijl Javier Guzman op 4 genoegen moest nemen met 896.000 kijkers.

In 2014 trok Weijers ruim 1,7 miljoen kijkers met zijn conference op 4. Youp van ’t Hek scoorde toen 2,4 miljoen kijkers op 1.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen