BN’ers genieten van Roos’ roast in Pauw & Jinek

Bekende Nederlanders hebben dinsdag met plezier gekeken naar de manier waarop Eva Jinek haar tafelgast Jan Roos aanpakte in Pauw & Jinek: De Verkiezingen. Dat blijkt uit reacties op sociale media. Jinek leek zich flink te ergeren aan Roos. Toen hij na het praatje van D66-leider Alexander Pechtold opmerkte dat het wel de zendtijd voor politiek correcte partijen leek, bitste Jinek: “Dat is zijn opvatting gewoon. We gaan toch ook niet zeggen ‘politiek incorrecte partijen’ als u wat zegt?

Bovendien suggereerde Roos dat Jinek niet objectief is. “Leg gewoon op tafel wat het probleem is, dan hoef je geen wijverige verwijten te maken“, zei de presentatrice daarop.

Roos was een beetje gepikeerd omdat Pauw & Jinek hem confronteerde met zijn hypocrisie door oude beelden uit zijn tijd bij omroep PowNed te tonen. Nu heeft Roos zijn mond vol over normen en waarden, maar daar was in zijn PowNed-tijd niet veel van te merken.

Kijkers genoten op Twitter van het interview. “Terechte grill Roos, nu Pechtold onder grill voor alle steun D66 voor vrij verkeer werknemers en uitholling lonen EU?“, zei Nieuwe Wegen-leider Jacques Monasch.

Arno Vermeulen, chef voetbal bij de NOS, zei: “Gaat snel met de politici deze week. Na Henk Krol sneuvelt bij Jinek & Pauw vanavond Jan Roos. Wie is de volgende?

Hitzangeres Marga Bult: “Tjonge Jan Roos, wat laat jij je nu kennen en dat nare, minachtende lachje op je gezicht. Chapeau voor Pauw en Jinek en Alexander Pechtold in discussie.

RTL-Peter, voluit Peter van der Vorst: “Mooi hoe Pauw en Jinek Jan Roos aanpakten.

SBS 6-coryfee Jochem van Gelder: “Jan Roos onder schot in Pauw en Jinek. Ik zeg: ‘Pluk een roos, zet hem op je hoed. Dan is het morgen weer goed’… Misschien.

De gepensioneerde politiek commentator Ferry Mingelen zag een ‘geknakte roos’ bij Pauw en Jinek, en Jelte Sondij zegt: “Als Jan Roos na deze uitzending nog een zetel haalt weten we zeker dat oude media deaud zijn.”

Radio-dj Martijn Muijs wil alleen nog maar meer Pauw en Jinek. “Beste NPO, kunnen de vakanties van Pauw en Jinek worden ingetrokken en ze verplicht worden het hele jaar samen op de buis te zijn? Danku.

Palingzanger Jan Smit vond het ‘smullen met Jeroen Pauw en Eva Jinek’ en AD-columnist Özcan Akyol zegt: “Jan Roos wordt nu ontmaskerd als totale mafketel. Mooie televisie.”

Journalist Bas Paternotte‏ zegt: “Jan Roos klem. Slechte dag voor VNL dit.”

En Joop.nl-publiciste Hasna El Maroudi‏: “Mijn god, wat is Eva Jinek fantastisch.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen