Volledige cast NPO 1-hit The Passion bekend

De volledige cast van de jaarlijkse NPO 1-show The Passion is bekend. Roel van Velzen als Judas en Remco Veldhuis als Verteller maken de cast compleet. Dat is donderdag bekendgemaakt in Jinek. The Passion-organisatoren EO en KRO-NCRV maakten eerder al bekend dat The Voice-ster Dwight Dissels de rol van Jezus gaat spelen. De andere rollen dit jaar zijn voor Omri Tindal (Petrus), Kefah Allush (Verslaggever), Elske DeWall (Maria) en Johnny Kraaijkamp jr. (Pilatus).

De omroepen zijn blij dat ook Van Velzen zijn medewerking verleent. De zanger laat weten: “Wat je ook gelooft, Jezus was een voorvechter van oprechtheid, moed, liefde, respect, eerlijkheid. Zo zou iedereen willen zijn. Dat vind ik het mooie van hem.”

Van Velzen vindt het mooi om aan deze muzikale show mee te werken. “The Passion wordt ieder jaar groter en beter. Dat is super gaaf om te zien. Ik denk dat mensen het fijn vinden om – juist in deze tijd – bij elkaar te komen. De wereld staat in brand, maar met Pasen is er een verhaal dat ons hoop geeft.

Veldhuis laat weten: “Ik verheug me op de saamhorigheid. Ik zie het altijd op televisie en nu ga ik live ervaren hoe we daar met z’n allen staan op het plein. Dit verhaal verbindt.

Leeuwarden is gastheer van deze zevende editie van The Passion. Het verhaal over verbinding wordt tijdens het muzikale evenement live vertolkt op het Wilhelminaplein. Door de stad trekt een processie met een groot verlicht kruis richting dit plein.

The Passion is op donderdag 13 april om 20.30 uur live te zien op NPO 1.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen