Volkskrant vindt DWDD’s Lagerhuis vermakelijk

De terugkeer van Het Lagerhuis als onderdeel van De Wereld Draait Door stemt tv-recensent Julien Althuisius positief, al heeft hij ook kritiek. Dat is vandaag te lezen in de Volkskrant. Paul Witteman presenteerde maandag in de zendtijd van De Wereld Draait Door de eerste van vier Lagerhuis-specials. Er keken 1,3 miljoen mensen, waaronder de tv-recensent van de Volkskrant. “Het Lagerhuis brengt mensen samen die elkaar anders nooit spreken. Dat levert flink wat herrie op.

De bedoeling van Het Lagerhuis is dat gewone mensen met verschillende opvattingen een zinnig debat met elkaar voeren. “Die theorie uitte zich in de eerste aflevering bij vlagen ook wel in de praktijk, maar met regelmaat ontaardde Het Lagerhuis in een kakofonie van verontwaardigd geschreeuw, alsof je naar een persconferentie van twintig Donald Trumps aan het kijken was.”

Dat maakte Het Lagerhuis vermakelijk, maar ook ‘inhoudelijk vluchtig’, aldus Althuisius.

Het gekibbel tussen gasten Lodewijk Asscher en Henk Krol was volgens Althuisius de kers op de taart. Paul Witteman haalde hen uit elkaar met een ‘ho ho ho, dames’, wat hem een groot applaus opleverde. “Paul Witteman was ook terug.”

De tv-recensie Dames van Julien Althuisius kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen