Paul de Leeuw vindt kijkcijfers te laag

Paul de Leeuw vindt de kijkcijfers van zijn NPO 1-programma Wie Steelt Mijn Show? te laag. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. De Leeuw staat na kijkcijferkanon Wie is de Mol geprogrammeerd, maar scoort belabberd. Afgelopen zaterdag had Wie is de Mol 2,3 miljoen kijkers (32 procent) en Wie Steelt Mijn Show 714.000 kijkers (12 procent). Dat is te laag, realiseert ook De Leeuw zich. “Je moet zeker een miljoen kijkers halen als je uit een programma als Wie is de Mol komt.”

Dat Wie is de Mol aan het eind van de uitzending verwijst naar MolTalk op NPO 3, doet er volgens De Leeuw niet toe. “Dat maakt niets uit. Dan blijven er nog 1,5 miljoen mensen over die kunnen kiezen. We moeten stijgen.

De Leeuw zit niet in zak en as. “Omdat er minder mensen kijken? Nee. Ik vind heel vervelend, maar het is een programma waar je zo veel plezier mee hebt.

Wel denkt hij na over de lage score. “Je zoekt natuurlijk naar oorzaken, maar de grootste oorzaak ben ikzelf, omdat je zelf iets verzint wat dus blijkbaar niet werkt voor een groot publiek. Een andere oorzaak kan zijn dat het theater afstandelijker is en dat het niet intiem is. Ik hoor mensen zeggen dat het een feestje is waar je niet bij bent.

Ik ben zelf verantwoordelijk voor het succes of het falen van dit programma. Natuurlijk is het falen.”

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen