NRC vindt Jinek koningin; AD ziet Tan teruglopen

De enorme opmars van Eva Jinek op de late avond van NPO 1 ontgaat ook de landelijke media niet. In het NRC Handelsblad wordt ze vandaag ‘de koningin van de late avond’ genoemd, terwijl het AD met een pijnlijke grafiek in beeld brengt hoe ze Humberto Tan genadeloos voorbijstreeft. Dat is te lezen in de kiosk. RTL Late Night lijkt aan het begin van dit jaar 2017 behoorlijk over zijn kijkcijferhoogtepunt heen. De kijker kijkt tegenwoordig liever naar Jinek: het staat dit jaar al 14-4.

Vorige week kreeg Jinek veel complimenten voor de manier waarop ze de orde aan tafel handhaafde, nadat gast Jules Deelder zich misdroeg. “Je zou het Jineks definitieve vuurdoop kunnen noemen. Ze versloeg de draak en plantte haar vlag op de maan”, zegt tv-recensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad.

Beerekamp vindt het leuk dat Jinek zich hardop afvroeg hoe ze door de uitzending heen zou komen. “Ik vind het eigenlijk wel sterk en verfrissend, in een context die doorgaans controle en cool als voorwaarde lijkt te stellen.

Ook Beerekamp ziet hoe Jinek de concurrent RTL Late Night ‘overtreft’. “Vooralsnog is Eva Jinek dus de koningin van de late avond, en langzamerhand van de hele publieke omroep, waar vrouwen nog steeds weinig te zien zijn op cruciale posities.

Ondertussen brengt het AD wel heel pijnlijk in beeld dat Jinek tegenwoordig veel meer in trek is dan RTL Late Night. De krant heeft op zijn site een grafiek gepubliceerd die er niet om ligt: Tan komt niet eens meer in de buurt van Jinek.

Foto: KRO-NCRV/Pim van Boesschoten

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen