Grote FOX-show The Band trapt af met 3.000 kijkers

De nieuwe grote talentenjacht The Band met presentator Jim Bakkum is vrijdagavond met 3.000 kijkers van start gegaan op de jonge tv-zender FOX. Daarmee behaalde de show een marktaandeel van 0,0 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. The Band is een samenwerking tussen onze zender FOX en VTM, de Vlaamse RTL 4. De zuiderburen hebben veruit het meeste geld in de productie gestoken en dat blijkt dan ook uit de bezetting van bijvoorbeeld de jury.

Normaal gesproken wordt er van zo’n grote studioshow op prime time verwacht dat er minstens een miljoen mensen kijken, maar dat is voor zo’n jonge zender als FOX niet echt realistisch. Nagenoeg geen kijkers is echter weer het andere uiterste.

FOX werd door vrijwel alle bestaande televisiezenders ingehaald. Het feit dat kinderzender Nickelodeon tegenover The Band 101.000 kijkers (1,5 procent) scoorde met Bella and the Bulldogs zegt alles.

Extra pijnlijk is dat FOX veel meer kijkers trok met de goedkope film die erna werd uitgezonden: The Green Hornet mocht 51.000 kijkers verwelkomen, goed voor 1,4 procent marktaandeel.

De Vlaamse co-host van Bakkum, Niels Destadsbader, zei vrijdag nog dat hij zich geen zorgen maakte om het feit dat de première van The Band in ons land recht tegenover de Voice-finale staat.

The Voice is daarna afgelopen. Van The Band volgen dan nog drie auditieafleveringen waar mensen in Nederland naar kunnen kijken.

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen