Mark Rutte en Geert Wilders niet naar Premiersdebat

Geert Wilders en Mark Rutte hebben hun deelname aan het Premiersdebat van RTL 4 afgezegd. De tv-zender houdt zich niet aan de oorspronkelijke afspraken. Dat melden de partijen op Twitter. PVV en VVD dreigden eerder al met een boycot als RTL 4 niet vier, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar méér lijsttrekkers zou uitnodigen voor het debat. Dat heeft de tv-zender tóch gedaan, waardoor RTL 4 nu de belangrijkste lijsttrekkers mist. “Kan nu naar carnaval!“, twittert Wilders.

Volgens Wilders heeft RTL 4 inderdaad meer kandidaten uitgenodigd. “RTL verbreekt afspraak debat 26 februari nodigt toch meer dan afgesproken partijen uit. Jammer. Deelname afgezegd.

En VVD-voorlichter Kees Berghuis: “RTL houdt zich niet aan de afspraak voor een debat met 4 partijen. De VVD zal daarom de uitnodiging afslaan.

Het afzeggen van Rutte en Wilders is een behoorlijke aderlating voor RTL 4, omdat de partijen veruit de grootsten in de peilingen zijn. Een Premiersdebat zonder Rutte Wilders is dan ook geen Premiersdebat.

Inmiddels heeft RTL bekendgemaakt dat het Premiersdebat niet doorgaat.

Lees ook: Wilders verkiest carnaval boven aangepast RTL-debat (vanochtend)

Foto: YouTube

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen