Geert Wilders ruziet met Nieuwsuur-journalist

Geert Wilders heeft zich tijdens een persmomentje behoorlijk geërgerd aan Nieuwsuur-journalist Chris Ostendorf. Dat is te zien in een video die PowNed-presentator Rutger Castricum op YouTube heeft gezet. De zogenoemde ‘muslim ban’ van de nieuwe president Donald Trump leidt in Amerika tot taferelen zoals het in de boeien slaan van een vijfjarig jongetje. Ook Wilders is voor een ‘muslim ban’. “Hoe ver wilt u gaan bij het sluiten van de grenzen?“, vroeg Ostendorf.

Daarop zei Wilders: “Dat staat al een jaar of tien in ons verkiezingsprogramma, dus als u een keer de moeite zou nemen om dat te lezen…

Daar zijn we snel mee klaar, maar hoe zouden mensen zich voelen die worden opgesloten op luchthavens omdat ze uit een bepaald land komen?“, sneerde Ostendorf.

Wilders: “Nou, ‘daar zijn we snel mee klaar’ is misschien bedoeld als een leuke grap, maar het slaat helemaal nergens op, want u heeft het gewoon niet gelezen. U kunt een vluggertje maken, maar het slaat helemaal nergens op. In ons verkiezingsprogramma staat al tien jaar dat wij de grenzen willen sluiten voor mensen uit islamitische landen.

Ostendorf: “Hoe zouden die mensen zich voelen als ze worden opgesloten op Schiphol?

Wilders: “Ik heb het helemaal niet over het opsluiten van mensen.”

Ostendorf: “Dat gebeurt nu wel naar aanleiding van de maatregelen van Trump.”

Wilders: “U vroeg mij toch wat ik wil? De PVV kiest voor wat we al tien jaar in ons verkiezingsprogramma hebben staan en dat is het sluiten van de Nederlandse grenzen voor islamitische immigranten.”

Ostendorf: “Hoe zouden die mensen zich voelen als zij een land niet meer binnenkomen? Is dat een compliment?

Wilders: “U zit me nu alle voorstellen van Trump in de schoenen te schuiven.”

Ostendorf: “Het gevolg is nu dat er kinderen vastzitten op een luchthaven die het land niet meer binnenkomen waar zij ook wonen. Wat vindt u daarvan? Kunt u zich voorstellen dat die mensen zich buitengesloten voelen?”

Wilders: “U kunt allemaal heel zielige vragen gaan stellen, maar nogmaals: ik ga over mijn eigen antwoorden.”

Wat ik zielig vind, is dat als wij de grenzen openhouden en massa’s asielzoekers uit die landen binnenlaten, er ook heel veel terroristen meekomen. Weet u wat ik zielig vind? Dat als je dat niet doet en de grenzen openlaat, dat er onschuldige mensen door terroristen om zeep worden geholpen. Wat dacht u daarvan? Waarom heeft u het daar niet over met uw Nieuwsuur-microfoon?

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen