FOX-talentshow start vanavond tegenover Voice-finale

Recht tegenover de grote finale van The Voice of Holland op RTL 4 begint tv-zender FOX vanavond met de nieuwe grote show The Band, een samenwerking met de RTL 4 van Vlaanderen: VTM. De presentatie is in handen van onze Jim Bakkum en Niels Destadsbader. De Vlaming wist niet dat The Band hier tegenover The Voice staat. “Maar The Voice is daarna afgelopen. Van The Band volgen dan nog drie auditieafleveringen waar mensen in Nederland naar kunnen kijken.

Bij VTM zal men wel massaal kijken, denkt Destadsbader, zegt hij in De Telegraaf. “De vrijdagavond is voor VTM traditioneel een avond met entertainment en liveshows en de Vlaamse kijker is intussen met die afspraak vertrouwd.

Volgens Bakkum zijn de Vlaamse belangen in de show het grootst. In Metro: “Wij zitten straks op FOX, een kleine zender in Nederland, maar tegelijkertijd is het ook op VTM te zien, zeg maar de Belgische RTL 4. We weten dus al wel dat het daar veel meer bekeken zal gaan worden.”

Daarom is het Belgische aandeel ook groter, aldus Bakkum. “Twee van de drie presentatoren zijn Belgen, net als drie van de vier juryleden. Qua kandidaten is het aandeel fifty-fifty. Wat ik hoorde, is dat er zelfs meer goede Nederlandse dan Vlaamse kandidaten waren, terwijl zich minder Nederlanders hadden aangemeld dan Belgen.”

De Band is vanavond om 20.30 uur te zien op VTM én FOX.

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen