Eva Jinek vindt dat Kuzu tegen stootje moet kunnen

Eva Jinek vindt dat DENK-leider Tunahun Kuzu tegen een stootje moet kunnen en niet gelijk moord en brand moet schreeuwen als een bepaald medium met kritische artikelen komt. Dat zei ze donderdagavond tegen de politicus in haar talkshow Jinek. NRC Handelsblad onthulde deze week dat DENK flink loopt te trollen op het internet. Hoewel dat klopt, vindt Kuzu wel dat de krant een hetze tegen zijn partij voert. “Maar ik zal het niet meteen discriminatie noemen“, zegt hij.

Toch is het overduidelijk dat het NRC iets tegen hem en zijn partij heeft, aldus Kuzu. “Bij NRC Handelsblad voel ik wel dat er iets is waardoor ze hun best doen om ervoor te zorgen dat we constant in een kwaad daglicht worden gesteld.

Kuzu is zeer sceptisch over de Nederlandse media. “Met name met NRC Handelsblad hebben we echt een treurige band ontwikkeld. Als we kijken naar de manier waarop zij de afgelopen twee jaar over ons hebben gepubliceerd, dan zitten er constant bijvoeglijke naamwoorden en krantenkoppen bij die geen recht doen aan de werkelijkheid.

Jinek vindt dat Kuzu niet zo moet miepen. “Ik krijg ook wel eens negatieve recensies. Dan kun je denken: dit is een hetze tegen mij en degene die de recensies schrijft vindt mij niet leuk en die neemt mij te grazen om alle onjuiste redenen. Je kunt er eindeloos over doorgaan. Je kunt ook zeggen: ik kies een openbare plek waar ik mijn werk verricht – dat geldt voor u en dat geldt voor mij – en laten we blij zijn dat we in Nederland kritische media hebben die ons volgen.”

De talkshowhost vindt de boodschap van Kuzu een beetje tegenstrijdig. “U bent voor verbinding. Niet voor het uitsluiten van groepen of mensen. Als ik u en uw partij hoor praten over de pers en over de media in Nederland, dan is dat op afstand, vrij agressief en uitsluitend. U gaat daar hard in.

Iedereen wordt langs de kritische lat gelegd. Wijzen met vingers van ‘wij worden onjuist bejegend’ helpt niet.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen