Wilfred Genee vindt Eva Jinek gegroeid

Wilfred Genee vindt dat Eva Jinek erg gegroeid is als presentatrice van dé late talkshow van NPO 1. Dat compliment deelt hij vandaag uit naar het AD. Genee was een van de vele mensen die zagen hoe Jinek woensdag studiogast Jules Deelder op zijn plek zette. De uitzending was geen makkelijke. “My God, hoe komt er ooit een einde aan deze uitzending“, zei ze dan ook. Genee vond het wel vermakelijk: “Daar zat een flinke dosis humor in. Je kunt dit alleen maar met een knipoog oplossen.

Jinek doet het goed, vindt Genee. “Zelfreflectie is belangrijk, zeker voor iemand die altijd binnen de lijntjes kleurt en de controle wil houden, terwijl ze buiten de uitzending juist zo makkelijk en relaxt is. Door zo boos te worden, gaf ze hem wel meer credits.

Maar ik dacht ook: hoe zou ik dit zelf opgelost hebben? Ik zou, denk ik, gezegd zou hebben: ‘Nou Jules, zeg even wat je wil zeggen. Dan houden wij aan tafel ons even twee minuten stil’. Maar dan nog heb je geen garantie.”

De complimenten van Genee zijn welkom bij Jinek, nadat hij zich anderhalf jaar geleden nog zeer kritisch over haar uitliet. Toen zei hij: “Ik ben altijd uit op reuring. Ik zat laatst bij Eva Jinek en moest de hele tijd op mijn tong bijten, omdat daar niet zoveel gebeurde. Het mag voor mij wel wat spannender zijn dan alleen ’vraag-antwoord’.

Zowel het AD als De Telegraaf pakken vandaag uit met grote verhalen over de tv-ruzie tussen Jinek en Deelder. Beide artikelen kunt u lezen via Blendle: het AD-stuk en het Telegraaf-stuk.

Tv-recensent Angela de Jong van het AD roept in een column op tot meer van dit soort spannende televisie.

Foto: KRO-NCR

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen