Theo Hiddema zegt ja tegen groot tv-interview RTL

Theo Hiddema, die zich kort geleden heeft aangesloten bij de partij Forum voor Democratie van Thierry Baudet, heeft ja gezegd tegen een groot tv-interview met Paul van Liempt op RTL Z. Hij zit aankomende maandag om 22.30 uur in de seizoensopener van Van Liempt 1-op-1. Dat heeft de tv-zender laten weten. De advocaat ontvangt Van Liempt in zijn klassieke grachtenpand in Amsterdam, waar hij woont en werkt. Hij geeft een rondleiding door zijn huis en gaat er op zijn praatstoel zitten.

Hij vertelt waarom hij trots is op een bijzonder portret van zichzelf, bewondert een fotocollage van zijn vorig jaar overleden vrouw Gerrie en laat Van Liempt meegenieten van zijn favoriete muziek.

Hiddema doet weer een aantal gepeperde uitspraken. Zo hekelt hij Mark Rutte, die liet weten niet met de PVV te gaan regeren: “Een tikkeltje dom (…) en er spreekt ook dedain uit.”

En hij spreekt zijn afschuw uit over de Tweede Kamer, die in zijn ogen bevolkt wordt ‘door veel domme mensen’. Zelf hoopt hij daar als de nummer 2 van Forum voor Democratie ook terecht te komen. “Het is frustrerend dat je dan moet samenwerken met mensen die niet al te snugger zijn.”

Na de dood van zijn vrouw leefde hij als een ‘verdrietige kluizenaar’ en nog altijd draagt hij ‘een vorm van somberheid’, met zich mee. Als het moet zoekt hij professionele hulp, maar vooralsnog is zijn werk een uitlaatklep. En wijzend op het boek ‘Humeuren en temperamenten’ van zijn favoriete auteur Gerrit Komrij: “Hier heb ik meer aan dan aan een psychiater.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen