Telegraaf-chef vindt De Wereld Draait Door eenzijdig

Wouter de Winther, chef parlementaire redactie van De Telegraaf, vindt dat De Wereld Draait Door behoorlijk de mist in is gegaan met de uitzending over de inauguratie van Donald Trump. Dat heeft hij vandaag gezegd op Radio 1. DWDD liet zich ondanks alle kritieken weer van zijn meest eenzijdige kant zien, vindt De Winther. “Na de inauguratie was het een uur lang zes gasten plus de presentator die Donald Trump volledig door het slijk haalden. Ze spraken over angst en naargeestig.”

Vooral krantenbaas Peter Vandermeersch kon er wat van, aldus De Winther. “De hoofdredacteur van het NRC had een hele lijst van verschrikkelijkheden over Trump. Het kan dat mensen dat allemaal vinden, maar als jij het als kijker niet per se eens bent met die analyse, dan zit er aan die tafel van zeven man níemand met wie je je kan identificeren.”

De Matthijs van Nieuwkerk-show moet veel pluriformer, stelt hij. “Ik vind dat een verantwoordelijkheid van de media, zeker als het op prime time gebeurt en het de nationale talkshow is rond etenstijd. Er is niemand in die redactie die denkt: we moeten eens iemand uitnodigen die Trump op een andere manier bekijkt.”

Je moet proberen om te appelleren aan het brede publiek. Zeker bij de NPO, dat zegt van en voor iedereen te zijn. Je ziet bij De Wereld Draait Door dat zes mensen hetzelfde vinden. Dan zappen mensen weg.”

Lees ook: DWDD over Donald Trump ‘volledig uit balans’ (vorige week)

Foto: NPO

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen