Roel Geeraedts kraakt chatbot NOS af

RTL Nieuws-journalist Roel Geeraedts is geen fan van de nieuwe Facebook-chatbot van de NOS. Dat laat hij weten op Twitter. Kijkers kunnen via Facebook Messenger zelf vragen om het laatste nieuws over een bepaald onderwerp. Een robot geeft dan antwoord. Geeraedts nam de proef op de som, maar denkt dat er nog werk aan de winkel is. “Ik heb de chatbot van NOS eens uitgeprobeerd en vond er niks aan. Die chatbot van de NOS is gewoon ouderwetse mainstream-media.

De RTL-journalist vroeg de chatbot bijvoorbeeld wat het laatste nieuws is over chemtrails. “Ik heb geen artikels kunnen vinden over ‘chemtrails’, sorry”, is het antwoord.

En op de vraag ‘Wil Rutte een New World Order?’, antwoordt de NOS-chatbot: “Sorry, ik ben een simpele chatbot. Ik heb je niet verstaan.

Tot slot probeerde Geeraedts nog om het nummer van NOS-ster Dionne Stax los te krijgen, maar ook dat lukte niet. “Nope, je hebt helemaal niks aan chatten met die NOS-chatbot.

Een mislukt experiment, vindt hij het. “Jullie kunnen ook gewoon stoppen met deze onzin, hoor. En een beetje het land in en verslag of onderzoek doen.

De NOS heeft in een persbericht laten weten dat het nog wel wat kan worden met de chatbot. Lara Ankersmit, hoofd Digitale Media, zegt: “Als NOS willen we het nieuws altijd en overal brengen, daar waar onze gebruikers zitten. Als het experiment goed werkt, dan kunnen we de chatbot steeds verder ontwikkelen waardoor de conversatie nog natuurlijker aanvoelt.

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen