Kijkcijferstrijd Jinek – Tan steeds pijnlijker: 10-3

Foto: Nick van OrmondtHumberto Tan was een tijd lang dé verrassing op de late avond. Hij zorgde voor een matig bekeken laatste seizoen van Pauw & Witteman en opvolger Pauw wist ook maar niet te winnen van RTL Late Night. In 2017 is dat omgekeerd: niet RTL 4, maar NPO 1 heeft nu de sterkste late-night-talkshow in huis. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De strijd tussen Eva Jinek en Tan wordt steeds pijnlijker. Waar Tan voorheen avond aan avond won, staat het in 2017 tot nu toe 10-3 voor Jinek.

Guido den Aantrekker, de bekende showjournalist die jarenlang voor tijdschrift Story werkte, vraagt zich af of RTL 4 inmiddels al in paniek is. “De kaarten lijken intussen geschud, qua late tv-avond. Benieuwd wanneer Humberto op het matje bij yoga-Erland moet komen.

Het is vooral erg jammer voor Tan, die al wel héél snel over zijn hoogtepunt heen is. De cijfers liegen echter niet, meldde tv-blad Televizier onlangs. “Het gaat bergafwaarts met RTL Late Night.

Tot nu toe kijken er deze week gemiddeld 853.000 kijkers (26 procent) naar Jinek, terwijl RTL Late Night genoegen moet nemen met 695.000 kijkers (17 procent). Tan profiteert deze week nog van een extra veel bekeken maandaguitzending met Mark Rutte.

Het is niet ondenkbaar dat RTL Late Night een andere presentator kreeg. Wilfred Genee bewees in de RTL 7-talkshow Wat Gaat Er Nu Door Je Heen? een van de beste tv-interviewers van Nederland te zijn.

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen