Eva Jinek – Humberto Tan: 5-2

Eva Jinek boert goed op de late avond van NPO 1. Met haar talkshow Jinek staat ze haar mannetje tegenover Humberto Tans RTL Late Night. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Jinek en Tan hebben het in dit nieuwe jaar 2017 nu zeven keer tegen elkaar opgenomen. Jinek won op vijf avonden, Tan op twee avonden. Ook gisterenavond was de presentatrice weer het sterkst: waar Jinek 977.000 kijkers (29 procent aandeel) scoorde, had RTL Late Night er 823.000 (19 procent).

RTL 4 gaf vorige week aan dat ze zich geen zorgen maakt over de lagere kijkcijfers van RTL Late Night. “We zijn net begonnen“, liet de zender weten.

Deskundigen denken dat de kijkers echter steeds liever Jinek dan Tan zien. “Ik weet vrijwel zeker dat dit grote verschil in kijkcijfers voor 100 procent de verdienste van Jinek is. Die vrouw ontploft zo’n beetje van enthousiasme over dat ze weer mag beginnen. Zelfs mijn moeder zei: ‘wat een energie zit er in dat programma!’“, zei Marianne Zwagerman bijvoorbeeld.

Aankomende zomer wordt de concurrentiestrijd tussen Jinek en RTL Late Night nog spannender. Jinek zal in de zomerperiode namelijk niet om 23.00 uur, maar al om 22.30 uur op de buis komen. Dat is ook het aanvangstijdstip van RTL Late Night.

NPO’s tv-directeur Frans Klein: “Dat geeft een betere opbouw van de programmering, omdat Nieuwsuur in de zomer om 22.30 uur stopt. Dat we dan op dezelfde tijd als RTL Late Night uitzenden is een voordeel. Kijkers kunnen zo de beste keuze op het juiste moment maken. Volgens mij doen we het publiek daar een plezier mee.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen