Dieuwke Wynia wordt niet warm van RTL Late Night

Dieuwke Wynia, tot voor kort de baas van De Wereld Draait Door, is geen grote fan van de Humberto Tan-show RTL Late Night. Dat bekent ze in een interview met Het Parool. RTL Late Night staat bekend om de luchtige onderwerpen, bijvoorbeeld over andere RTL-programma’s of over gekke seksfetisjen, en daar heeft Wynia niet zo’n zin in. “Humberto is een heel goede presentator. Het is een goed programma, maar het behandelt onderwerpen waar ik niet warm van word.”

Omdat De Wereld Draait Door veel inhoudelijker is dan RTL Late Night, viel de strijd om de gasten volgens Wynia reuze mee. “De strijd om gasten valt in de praktijk mee. Eerst was er De wereld draait door, toen Woestijnruiters, later Pauw & Witteman, Madiwodo, Pauw, RTL Late Night en Jinek. Het is in de beginperiode altijd even een korte tijd onrustig, maar uiteindelijk vindt iedereen zijn eigen toon.”

Alleen als het gaat om enorm actuele gasten, is het vaak trekken en duwen, meent Wynia. “Om de hoofdgasten is het weleens strijden, maar dan doen Nieuwsuur en EenVandaag ook mee.”

Op de vraag wat ze van De Wereld Draait Door vindt nu niet zij, maar Marco Versluis aan het roer staat, geeft ze een diplomatiek antwoord: “Ik ga niks zeggen over hoe hij het doet – dat zou heel raar zijn, want op basis van wat ik op tv zie, kan ik niet beoordelen hoe hij het achter de schermen doet. Waarom hij mijn opvolger is, is klip en klaar: een heel goede, creatieve tv-maker. Een echte DWDD’er.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen