‘Chris Zegers leek wel onder invloed van speed’

Het programma MolTalk kan rekenen op kritische recensies in het AD en in Trouw. De recensenten van deze kranten hebben met lichte irritatie gekeken. Dat is te lezen in de kiosk. NPO 3’s MolTalk trapte donderdag af met een voorbeschouwing van Wie is de Mol en is nu elke zaterdag te zien met een nabeschouwing van de NPO 1-hit. Het programma wordt dit seizoen gepresenteerd door Chris Zegers en Margriet van der Linden. Vooral Zegers krijgt ervan langs in het AD.

Tv-recensent Angela de Jong van het AD vindt Zegers ongelooflijk druk. “Chris Zegers leek op een Duracell-konijntje met adhd én speedverslaving, co-host Margriet van der Linden overzag het geheel gelukkig met meer ironie.

De Jong wordt wel een beetje moe van het gedweep met Wie is de Mol. “Er wordt mij als kijker elk jaar meer het gevoel door de strot geduwd dat dit zó groot, zó belangrijk en zó allesomvattend is. Terwijl we het gewoon over een tv-programma hebben.

In MolTalk worden allerlei aanwijzingen besproken. Een beetje overdreven, vindt De Jong. Tot vorig jaar was MolTalk alleen te zien via internet. “De juiste plek als je het mij vraagt“, besluit ze.

Tv-recensent Maaike Bos van Trouw is ook geen fan van MolTalk. Ze noemt het programma vol met oud-deelnemers en deskundigen zelfs ‘lichtelijk irritant’. “Ze cultiveren hun deelname alsof ze ingewijden zijn van een illuster, geheim elitegenootschap. Zoveel betekent het allemaal niet, hoor.

Maar ja, het spel zelf is slim, doortrapt, geniaal in elkaar gezet. En de Molshype raakt aan een essentiële levensvraag: moet alles nuttig zijn of willen we dat het leven sjeu heeft?“, zegt ze (via Blendle).

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen