Britt Dekker verdient ‘onwijs goed’ met YouTube

Britt Dekker, die bekendheid verwierf door haar optredens in realityshows van RTL 5, verdient momenteel een goed salaris met haar YouTube-kanaal Paardenpraat.tv. Dat vertelt ze vandaag in De Telegraaf. Dekker verdient er lang niet zo veel mee als met tv, maar ze kan er ’onwijs goed’ van leven. Ze heeft 84.000 abonnees die erg betrokken zijn. “Je hebt echte interactie met je kijkers. En ze zijn eerlijk. Ze laten onder de filmpjes gelijk weten wat ze ervan vinden. Dat is zo anders dan op tv.”

Bij tv zijn de mensen minder betrokken, stelt ze. “Mensen zappen, komen jou tegen en vinden je niks. En geloof me, dat laten ze je weten. Maar om op jouw YouTube-kanaal te komen, moeten ze echt moeite doen. Degenen die Paardenpraat.tv opzoeken, zijn echt fan.”

Voor die fans doet ze veel moeite. “Het kost onwijs veel tijd en moeite om elke keer weer een leuk filmpje te maken, maar er komt zoveel positiviteit voor terug.

Dekker is nu ruim twee jaar actief met haar kanaal. “Mijn management wees mij erop dat tv aan het uitraken is. De veertigers en vijftigers van nu kijken nog, maar jongeren echt niet meer.”

Het voelde eerst als een superdegradatie, maar al na een paar filmpjes op YouTube begreep ik hoe vet die website is. Het voelt alsof je Justin Bieber bent. Maar dan onder Nederlandse paardenmeisjes. Ik krijg zoveel liefde van ze“, besluit ze (via Blendle).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen