Volkskrant vraagt of Sylvana zelfmoordneigingen heeft

Volkskrant Magazine stelt in een interview met Sylvana Simons een wel heel bijzondere vraag. Het tijdschift vraagt zich af of de politieke diva wel eens zelfmoordneigingen heeft. Dat is te lezen in het blad. Tijdens het vraaggesprek komt ter sprake dat Simons’ vader zelfmoord pleegde toen ze in de twintig was. “Schrijver Joost Zwagerman had een vader die zelfmoord pleegde, was bij leven bezig met de dood en deed het uiteindelijk zelf. Kun je je daar iets bij voorstellen?

Simons is verrast als Volkskrant Magazine de vraag stelt. “Vragen jullie nu of ik ook zelfmoordneigingen heb?

Haar rechterhand Ian van der Kooye: “Ja, dat vragen ze…

Dan besluit Simons alsnog te antwoorden. “Ik ga gewoon heel eerlijk zijn. Ik denk dat iedereen wel-eens denkt: kut, ik wil niet meer. Maar weet je hoeveel kracht het kost om zelfmoord te plegen, hoe dapper je daarvoor moet zijn?

Nee, ik heb zelf nooit de behoefte gevoeld. Ik beschouw het als mijn opdracht om voluit te leven. Dat is mijn motto: I came to live out loud. Als ik één ding heb geleerd van deze ervaringen – ja, meervoud, ook de vader van mijn eerste kind heeft zelfmoord gepleegd – is dat ik echt van het leven houd.”

Het Volkskrant Magazine-interview met Sylvana Simons kunt u lezen via Blendle.

Foto: Sublime FM

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen