Succesvolste animatiefilm ooit vanavond op SBS 6

Er gaat vanavond een bijzondere film in tv-première op familiezender SBS 6: Frozen, de animatiefilm met de hoogste bioscoopopbrengst ooit. Zusterzender SBS 9 zendt gelijktijdig de Engelstalige versie uit. Dat heeft de tv-zender laten weten. In Frozen begint de dappere Anna samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden. Haar ijskrachten houden het koninkrijk Arendelle gevangen in een eeuwige winter.

Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Daarnaast moeten ze barre omstandigheden zien te overwinnen om het koninkrijk te redden.

Frozen bracht wereldwijd 1,3 miljard dollar op en is daarmee de op zeven na succesvolste bioscoophit ooit.

Alleen Avatar (2,8 miljard), Titanic (2,2 miljard), Star Wars: The Force Awakens (2,1 miljard), Jurassic World (1,7 miljard), The Avengers (1,5 miljard), Furious 7 (1,5 miljard), Avengers: Age of Ultron (1,4 miljard) en Harry Potter 8 (1,3 miljard) brachten nog meer op.

De Nederlandstalige versie van Frozen is om 20.30 uur te zien op SBS 6. Het origineel wordt gelijktijdig uitgezonden op SBS 6.

Foto: Disney

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen