Meta Menten overleed dag na première De Zaak Menten

Meta Menten, de vrouw van oorlogsmisdadiger Pieter Menten, is vorige week donderdag overleden, een dag na de première van de Omroep MAX-dramaserie De Zaak Menten over het echtpaar. Dat meldt De Telegraaf vandaag op de pagina Privé. In de veel bekeken NPO 2-serie naar het boek van journalist Hans Knoop wordt Meta Menten gespeeld door Carine Crutzen. Zij zet Meta Menten met verve neer als een hardvochtige, gemene vrouw. Zelf zal ze dat niet gezien hebben.

Een buurvrouw laat weten dat Meta Menten er al jaren niet meer helemaal bij was. “Ik weet wel zeker dat zij die eerste aflevering niet heeft gezien. Ze was al jaren van de wereld“, zegt haar buurvrouw. “Maar ik heb gekeken, ja, de hele flat heeft het gezien!

Ook Knoop is ter ore gekomen dat Menten is overleden. “Ik blijf benadrukken dat zij natuurlijk geen schuld had aan wat haar man allemaal had gedaan. Maar zij was wel een heel nare vrouw. Maar goed, daar zijn er meer van.

Menten is 90 jaar geworden. Het is een stom toeval dat ze juist nu is overleden, aldus Privé. “Terwijl omroepbaas Jan Slagter vorige week tevreden constateerde dat de start van zijn serie meteen ruim een miljoen kijkers naar NPO2 trok, reed – slechts een paar honderd meter bij zijn kantoor vandaan – een onopvallende lijkwagen voorbij het luxe en goed beveiligde appartementencomplex in de omroepstad, waar Meta Menten de laatste jaren van haar lange leven sleet.

Ze leefde in anonimiteit, omdat ze niet wilde dat iemand van haar verleden wist. “Ze heeft zich meteen nadat zij hier was komen wonen, afgesloten van iedereen. We hebben zelfs nog een buurvrouw gehad die verhuisd is toen zij erachter kwam wie mevrouw écht was“, zegt een bewoner van de flat.

Pieter Menten is al in 1987 overleden. Zijn miljoenenerfenis ging naar Meta Menten. Wat er nu met haar vermogen gebeurt, is niet bekend.

Gisteren was de tweede aflevering van De Zaak Menten te zien op NPO 2. Er keken 908.000 kijkers (14 procent).

Het uitgebreide artikel ‘Werd tv-serie Meta Menten (90) te veel?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen